NavMenu

Peter Goldschmidt novi generalni direktor STADA grupe, u okviru koje posluje i Hemofarm

Izvor: eKapija Ponedeljak, 03.09.2018. 12:36
Komentari
Podeli
Peter Goldschmidt nasledio je Claudia Albrechta na poziciji generalnog direktora STADA Arzneimittel AG preuzimanjem dužnosti od 1. septembra 2018. navodi se u saopštenju ove kompanije.

Goldschmidt (53) je iskusan menadžer u oblasti generike i stručnjak za OTC koji je do skora bio predsednik kompanije Sandoz US, globalnog generičkog sektora kompanije Novartis, i rukovodilac za Severnu Ameriku. Goldschmidt će se fokusirati na nastavak strategije rasta kompanije STADA koju je Albrecht sa uspehom osnažio i unapredio u 2017. godini.

- Peter Goldschmidt je pravi čovek na čelnoj poziciji koji je potreban STADA-i na njenom putu razvoja - rekao je predsednik Nadzornog odbora Günter von Au. - Sa tri decenije iskustva koje ima, ubeđen sam da će on osigurati da Štada uspešno zadrži svoju snažnu konkurentnu poziciju", dodao je von Au opisujući Goldschmidta kao "snažnog timskog igrača koji stavlja dugoročni fokus na izgradnju portfolija i odlične kontakte u svetu farmacije" poručio je Guenter von Au.

Goldschmidt je u kompaniju STADA došao iz Novartis grupe gde je bio na raznim rukovodećim pozicijama u Evropi, Aziji i SAD-u tokom prethodnih 28 godina. Pre toga, Peter Goldschmidt bio je član Globalnog top menadžment tima Sandoza za Centralnu i Istočnu Evropu, i doveo je Sandoz do liderske pozicije na tržištu generike ozbiljno unapredivši njihov OTC biznis.

- Naravno, poznajem STADA-u kao dugogodišnjeg ključnog igrača u industriji i vidim ogroman potencijal za Grupu. Zajedno sa svim zaposlenima, težićemo da u potpunosti kapitalizujemo prilike za rast - najavio je novi generalni direktor.

Goldschmidt namerava da iskoristi narednih sto dana za detaljno upoznavanje Grupe, njenih partnera i klijenata, a potom će svoje strateške prioritete razmotriti sa svojim timom.

- U potpunosti sam saglasan sa našim većinskim vlasnicima, Cinven i Bain Capitalom, u pogledu njihove strategije za izgradnju kompanije sa potencijalom dugoročnog rasta. Naš fokus ostaće na tržišno konkurentnom portfoliju i bliskoj saradnji sa našom globalnom mrežom partnera u strateškom razvoju i proizvodnji, korišćenjem raspoloživih finansijskih resursa - kaže Goldschmidt.


O kompaniji STADA Arzneimittel AG

STADA Arzneimittel AG je kompanija listirana na berzi sa sedištem u Bad Vilbelu, Nemačka. Kompanija se fokusira na strategiju baziranu na tri stuba koju čine generički proizvodi, OTC proizvodi koji se izdaju bez lekarskog recepta i farmaceutski specijaliteti, pre svega biosimilari. Na globalnom nivou, STADU predstavlja više od 50 zavisnih društava u oko 30 država. Brendirani proizvodi, poput Grippostada i Ladivala, među najprodavanijim su u svojim kategorijama proizvoda u Nemačkoj.U okviru Grupe STADA posluje i vršački Hemofarm.

U poslovnoj 2017. godini, STADA je ostvarila korigovanu prodaju Grupe od 2.255,3 mil EUR, korigovanu dobit pre kamate, poreza i amortizacije (EBITDA) od 433,9 mil EUR i korigovanu neto dobit od 195,6 mil EUR. Na dan 31. decembra 2017. godine, STADA je zapošljavala 10.176 ljudi širom sveta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.