Izvor: eKapija | Petak, 31.08.2018.| 13:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Priboj dobija kotlarnicu na biomasu

Ilustracija (Foto: Aleks Kend/Shutterstock)
Priboj će uskoro dobiti kotlarnicu na drvnu sečku, saopštavaju iz GIZ-a. Njen kapacitet biće 1,8 MW, a priključke će dobiti nekoliko javnih objekata u gradu.

Lokalna samouprava u Priboju već duži niz godina aktivno učestvuje u realizaciji projekta Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje.

- U pitanju su tri faze ulaganja u grejanje opštine Priboj. Prva faza je realizovana 2016. godine kada je instalirana kotlarnica kapaciteta 0,9 MW na pelet uz finansijska ulaganja lokalne samouprave i tehničku podršku GIZ-a. Ova kotlarnica već dve godine toplotom snabdeva školu, predškolsku ustanovu, kulturni centar i zgradu opštinske uprave, a uštede su velike. Sada kreće druga faza koja obuhvata izgradnju nove kotlarnice od 1,8 MW, finansirana iz sredstava Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Srbije - kaže zamenik predsednika opštine Priboj Saša Vasilić.

Kako dalje navodi, nova kotlarnica grejaće dve osnovne, dve srednje škole i ambulantu Doma zdravlja, a raspisan je i tender za nabavku drvne sečke koja će biti osnovno gorivo za ovu kotlarnicu. ...ULOGUJTE SE ZA OSTATAK TEKSTA
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.