NavMenu

Samit planinskih centara Centralne Evrope na Zlatiboru

Izvor: Glas zapadne Srbije Sreda, 29.08.2018. 13:29
Komentari
Podeli
(Foto: Ivan Bukvic/ shutterstock.com)
Samit planinskih centara Centralne Evrope MoReSCE 2018 održaće se od 10. do 12. septembra u hotelu Mona na Zlatiboru u organizaciji Javnog preduzeća Skijališta Srbije i Centra za istraživanja studije turizma uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Centralno Evropske Inicijative (CEI).

Ovogodišnja tema Samita MoReSCE je razvoj održivog planinskog turizma, a drugi put će okupljiti sve važne privredne subjekte koji imaju direktnu vezu sa izgradnjom i unapređenjem turističke ponude širom Evrope.

Koncept MoReSCE događaja je poslovna platforma saradnje između predstavnika upravljača planinskih centara i predstavnika iz privatnog sektora u kombinaciji sa edukacijom kroz panele i sesije.

MoReSCE 2018 samit ima osnovnu ideju da definiše platforme za održivi razvoj planinskih centara, i to kroz održivi razvoj i planiranje, investicije, podsticaje i javno-privatna partnerstva, kao i marketing i brendiranje planinskih centara.

Na samitu će glavne teme biti promovisanje planinskih centara Centralne Evrope, planiranje i dizajn planinskih centara, stvaranje održivih platformi za budućnost i pokazivanje uspeha, projekti EU za razvoj planinskih centara, kao i investicione mogućnosti i izazovi.

MoReSCE 2018 okupiće učesnike iz Srbije iz privatnog, javnog sektora, planinskih centara, lokalnih turističkih organizacija, nevladinih organizacija, a takođe i učesnike iz Italije, Austrije, Švajcarske, Francuske, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.