NavMenu

Pregovori sa MMF o novom aranžmanu počinju 16. marta

Izvor: Beta Sreda, 11.03.2009. 14:12
Komentari
Podeli

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas (11. mart 2009. godine) da će delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u ponedeljak, 16. marta, doći u Beograd da bi započela pregovore o novom aranžmanu sa Srbijom.

- Za Srbiju je dogovor sa MMF-om o novom aranžmanu važan, ali nije presudan i dovoljan za odgovor na svetsku ekonomsku krizu - rekao je Dinkić.

Aranžman sa MMF je, prema njegovim rečima, potreban Srbiji da bi mogla da dobije makro-finansijsku pomoć za budžet od Evropske unije, kao i za podršku deviznim rezervama zemlje u odbrani kursa i otplati spoljnjeg duga, pogotovo ako inostrane banke ne prihvate da refinansiraju kredite privatnom sektoru.

Dinkić je istakao da se već sa inostranim kreditorima pregovara o refinansiranju pozajmica preduzećima u Srbiji i dodao da Srbiji ne bi bio potreban ni dolar od MMF-a ako bi se svi privatni inostrani krediti refinansirali.

Dinkić je naglasio da će podrška EU za budžet Srbije moći da se dobije najranije u decembru, zbog čege će država morati da se zadužuje kod poslovnih banaka, da bi popunila budžetski deficit. Za te potrebe će, kako je ocenio, biti neophodno komercijalno
zaduženje u vrednosti od 500 mil EUR.

Tagovi:
Mlađan Dinkić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.