NavMenu

Ruši se fabrika "Bukulja" na Zvezdari, grade se stanovi i komercijalni prostor

Izvor: Politika Četvrtak, 08.09.2005. 13:13
Komentari
Podeli

Na proleće 2006 trebalo bi da počne rušenje fabrike "Bukulja" i na tom delu Zvezdare biće izgrađeno više stambeno-poslovnih zgrada.

Fabrika "Bukulja" se nalazi u Učiteljskom naselju, između fabrike "Precizna mehanika" i ulica Velizara Kosanovića, Dolenjske i Mis Irbijeve i prostire se na 99.67 ari. Na ovoj lokaciji nalaze se stara i nova proizvodna hala ukupne površine 6.289,25 kvm, portirnica sa 123 kvm i trafo-stanica od 71 kvm. Veliku površinu zauzima i osam ogromnih silosa.

Sredstava za izradu plana detaljne regulacije za kompleks fabrike "Bukulja" obezbeđuje preduzeće "Beograf Bukulja". Predviđeni iznos za ukljanjanje postojećih objekata i fabričke infrastrukture je 79.087.500 dinara.

Za sada se ne zna da li će se graditi otvoreni ili kompaktan blok stanova. Ukoliko bude otvoren gradiće se 250 stanova u zgradama koje će imati najviše 6 spratova, a procenat komercijanih delatnosti ne bi trebalo da prelazi 10%. Ukoliko bude pravljen kompaktni blok zgrada, onda će biti i zgrada od 8 spratova, broj stanova će biti 350 i dvostruko veći procenat komercijalnih delatnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.