NavMenu

Olakšano navodnjavanje u Kuli - Završeni radovi vredni 187.000 EUR

Izvor: eKapija Petak, 24.08.2018. 09:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragi52 /Shutterstock)Ilustracija
JVP Vode Vojvodine završilo je još jedan projekat koji se finansira iz Abu Dabi fonda. Naime, radovi na dvonamenskom sistemu Rečej, nedavno su kompletno završeni, piše na sajtu JPV Vode Vojvodine.

Radovi su podrazumevali izgradnju novog propusta, dugog 10 metara kako bi se omogućilo lakše i brže zahvatanje vode iz kanala. Postavljene su i četiri ustave za regulisanje nivoa vode. Navodnjavanje će se sprovoditi tifonima, direktnim zahvatanjem vode iz kanalske mreže, u pojasu širine 400 metara, paralelno sa obe strane kanala.


Dvonamenski sistem Rečej pripada Opštini Kula i oivičen je železničkom prugom Vrbas - Sombor sa jugozapada, i kanalom Bezdan - Bečej. Ovaj sistem omogućava navodnjavanje poljoprivrednih površina na 247 hektara u opštinama Kula i Crvenka.

Radovi su bili vredni oko 187.000 EUR, a izvođač radova je bilo VP Bačka Vrbas.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.02.2024.  |  Građevina

Obustavljen tender za projektanta autoputa kroz Južni Banat, pa najavljena gradnja veze "brze saobraćajnice" Beograd-Vršac-Vatin i novog graničnog prelaza Vatin

Tender za izradu idejnog projekta auto-puta kroz Južni Banat, od Pančeva preko Vršca do granice sa Rumunijom (granični prelaz Vatin), obustavljen je pet dana nakon objavljivanja u novembru prošle godine. Kako je navedeno u obrazloženju odluke Puteva Srbije od 20. novembra 2023, za tom javnom nabavkom je "prestala potreba" i ona neće biti ponavljana u toku iste budžetske godine, odnosno u narednih šest meseci. Istovremeno, u planu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.