NavMenu

Kanadski Diamond Field ispada iz trke za RTB Bor?

Izvor: Politika Petak, 24.08.2018. 12:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: freedomnaruk/shutterstock.com)Ilustracija
Kanadski Diamond Field, koji je dostavio ponudu za preuzimanje RTB Bora, nije ispunio sve uslove tendera, piše Politika. Na to ukazuje i podatak iz finansijskog izveštaja ove kompanije, prema kojem je na kraju 2017. godine firma ostvarila poslovni prihod od svega 1 mil USD - a javnim pozivom je predviđeno da on mora biti veći od 500 mil USD.

Da li je ova kompanija pala baš na tom ili na nekom drugom uslovu iz tendera, za sada nema zvanične potvrde, navodi Politika. Nepoznato je da li je Diamond Field ponudu možda dostavio preko svog osnivača – kompanije Spirit Resources SARL. Ono što nezvanično može da se čuje je da Kanađani ispadaju iz trke.

Radna grupa za privatizaciju RTB Bora još ispituje da li su pristigle ponude u skladu sa tenderskom dokumentacijom, a finansijski deo paketa još nije otvaran. Zbog toga je nepoznanica koliko je koja kompanija ponudila novca za preuzimanje određenog vlasničkog udela u RTB Boru.


Kompanija Diamond Field osnovana je sredinom devedesetih u Kanadi, a posluje u Južnoj Americi, Namibiji i na Mauricijusu. Grupacija je, kako se navodi na njihovom sajtu, aktivna u istraživanju mineralnih sirovina, a u Namibiji se, u nekoliko navrata, bavila i proizvodnjom dijamanata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Industrija, Građevina

Objavljen prvi dokument za izradu Studije o proceni uticaja na životnu sredinu za Jadar - Planirana proizvodnja do 1,7 miliona tona rude godišnje, Rio Sava mora da otkupi još 209 parcela za početak gradnje

Kompanija Rio Sava Exploration podnela je Ministarstvu za zaštitu životne sredine i zvanično zahtev za određivanje obima i sadržaja Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta podzemne eksploatacije ležišta litijuma i bora Jadar. Eksploatacija bi se obavljala na katastarskim parcelama u okviru katastarskih opština Gornje Nedeljice, Brnjac, Veliko Selo, Jarebice, Slatina, Stupnica i Šurice, koje pripadaju gradu Loznici.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.