Izvor: eKapija | Subota, 07.03.2009.| 16:38
Izdvojite članak Odštampajte vest

"McCann Erickson PR" osvojio nagradu "Zlatna web marketing kampanja u 2008"

Internacionalni žiri regionalne internet marketing konferencije "Web strategija" www.webstrategija.com/04/ , sastavljen od internet marketing profesionalaca, dodelio je u Zagrebu nagradu "Zlatna web marketing kampanja u 2008." agenciji za odnose sa javnošću "McCann Erickson Public Relations" iz Beograda za kampanju "Allen Carr`s Easyway To Stop Smoking Widget" rađen za klijenta "Allen Carr`a Easyway To Stop Smoking centar Beograd".

- Umesto da se iskoriste uobičajene mogućnosti koje internet pruža kao medij (plasiranje saopštenja u online medije, podsticanje blogera da pišu o metodi, itd) odlučeno je da su u ovoj kampanji primeni gerila pristup. Ideja je bila da se kreira, omogući njegovo preuzimanje sa sajta klijenta i ispromoviše softverčić sa nekoliko korisnih funkcionalnosti i dopadljivog izgleda (desktop widget) koga će korisnici interneta preuzimati, instalirati na svoje računare i preporučivati jedni drugima. Na odgovarajući način i diskretno on će davati vezu sa "Allen Carr’s" metodom i isticati njene vrednosti - objasnila je beogradska agencija.

Po ovom konceptu, koji je agencija "McCan Erickson PR" razvila u saradnji sa klijentom, kolege iz Interactive sektora agencije "McCann" su dizajnirale, a agencija "Fifoconsult" je isprogramirala "Allen Carr`s Easyway To Stop Smoking Widget".

Ovu nagradu su dobile i agencije "Moj blog grupa", "Zenith Opimedia" i "Escape studio".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.