Izvor: Blic | Utorak, 21.08.2018.| 09:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Biomed traži novog gazdu - Proizvođač sredstva za mršavljenje na prodaju za 250.000 EUR

Ilustracija (Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)
Nekada čuvena firma Biomed, koja je prodavala popularna sredstva za mršavljenje u Srbiji, oglašena je na prodaju, a cena po kojoj se ovo preduzeće prodaje je 250.000 EUR.

Ovu informaciju potvrdili su za Blic i u samoj kompaniji.

U oglasu, inače objavljenom na sajtu Kupujem-prodajem, navedeno je da je na prodaju kompanija Biomed d.o.o, zatim fabrika koja se prostire na 800 kvadratnih metara, i dva hektara zemlje, kao i kompletna oprema za pakovanje meda i preparata na bazi meda, kao i recepture za preparate.

Takođe, naglašava se i da kompanija poseduje sopstveni bunar na dubini od 160 metara koji se nalazi u mestu Zaklopača kod Beograda.

- Kompanija poseduje sve verifikacije za izvoz u Evropu, Rusiju i Ameriku - ističe se u oglasu, uz napomenu da je "cena samo 250.000 EUR".

Uz oglas na ovom sajtu postavljeno je i osam fotografija objekata, fabričkih hala i opreme.

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma Biomed već pet godina posluje sa gubicima. Iako je 2013. godine neto gubitak bio neznatan, samo 96.000 dinara, već 2014. se "popeo" na 4,06 miliona dinara. U 2015. godini bio je 5,8 miliona dinara, zatim je minus u poslovanju pre dve godine bio nešto manji, 3,5 miliona dinara, da bi prošle godine pao na oko 430.000 dinara.

Proizvodi Biomeda dugo su važili za najpopularnija sredstva za mršavljenje na ovim prostorima, podseća Blic.

Kompanija Biomed bavi se proizvodnjom i prodajom prirodnih preparata napravljenih od meda, a i sada su među najpoznatijim i najpodavanijim proizvodima biomed za smanjenje telesne mase, zatim za povećanje mišićne mase, biomed protiv pušenja, protiv alkoholizma, ali i preparat za smanjenje zračenja mobilnih telefona.

Kompanija je osnovana 1990. godine u Beogradu, a vodi se kao mikro preduzeće. U 2014. godini imali su osam zaposlenih, a sada samo jednog radnika. Biomedovi preparati prisutni su i u svetu, na tržištu Amerike, Australije, Švedske, Norveške, Grčke, Italije, Francuske, Nemačke, Japana, Saudijske Arabije, Kuvajta...

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.