Izvor: Jugmedia | Nedelja, 19.08.2018.| 15:45

Leskovac dobija novi stadion vredan 16 mil EUR

(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Predstavnicima grada Leskovca potvrđeno je u Kancelariji za javna ulaganja Republike Srbije da će Leskovac, pored Vranja, dobiti novi stadion vredan oko 16 mil EUR, izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

On je na konferenciji za medije rekao da bi stadioni imao oko 8.000 mesta za sedenje kako bi mogle da se igraju utakmice najvišeg ranga, s prosečnom cenom po sedištu od oko 2.000 EUR.

- Pet posto od te vrednosti, negde oko 800.000 EUR, biće projektna dokumentacija. U toku iduće nedelje dolaze ljudi iz struke da pogledaju u kakvom je stanju stadion Dubočice i da polako i sugurno krenu sa projektnom dokumentacijom, da u narednom periodu izgradimo potpuno nov stadion - istakao je Cvetanović.

On je podsetio da Leskovac za razliku od Niša, Surdulice i Vranja koje imaju klubove u Super ligi nije na tom nivou, ali je naglasio da je želja da FK Dubočica povrati svoju staru slavu.

- Želimo da uradimo sve što je u našoj moći da vratimo fudbal kao dominantnu sportsku disciplinu u našim krajevima, da gledaoce vratimo na stadion, ali da ti stadioni budu za mnoge manifestacije - kazao je.

Cvetanović je pri tom izrazio uvrenje da će zapadna tribina biti u potpunosti srušena i da će se od temelja graditi nova. On, inače, nije mogao vremenski da omeđi rok završetka stadiona zbog mnogih faza - od projekata preko finansijske konstrukcije do same gradnje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.