NavMenu

Napreduje opremanje kragujevačke industrijske zone Sobovica-Lužnice - U toku radovi na saobraćajnicama, gasovodnoj mreži...

Izvor: eKapija Subota, 18.08.2018. 09:18
Komentari
Podeli
Radovi na Mind parkuRadovi na Mind parku
Radovi na izgradnji i komunalnom opremanju nove industrijske zone Sobovica – Lužnice, započeti 12. aprila polaganjem kamena temeljca za Mind park, u punom su jeku. Projekat od nacionalnog značaja zajedno realizuju država i grad Kragujevac, koji je nadležan za putnu infrastukturu.

Tim povodom Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika i Minja Obradović član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima obišli su radove na pristupnoj saobraćajnici Jug u Sobovici koja će spajati Jarušice sa državnim putem za Topolu. Nakon asfaltiranja prvog kraka u dužini od 1600 metara, slede radovi na drugom kraku dužine 1400 metara, prenosi sajt grada.

U okviru komunalnog opremanja nove industrijske zone asfaltiran je opštinski put za Jarušice i državni put za Raču, a svakom domaćinstvu pored puta urađen je i nov pristup.

Uskoro započinju i radovi na revitalizaciji puta od izlaza iz Kragujevca odnosno od Opornice do skretanja za Raču u dužini od 6,5 kilometara, najavio je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović i dodao da će u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, kroz naselja Opornica, Cerovac i Desimirovac sa leve strane puta biti urađena i pešačka staza.

Istovremeno, sa desne strane puta za Raču, u toku su i radovi na gasovodnoj mreži. Paraleleno se postavljaju gasovod visokog i niskog pritiska koji će prirodnim gasom snabdevati novu industrijsku zonu i dugoročno podmiriti potrebe privrede.

Realizacija projekta od nacionalnog značaja, koji je bitan za Srbiju a posebno za Kragujevac, koordinira se iz Kabineta gradonačelnika koji lično nadgleda sve aktivnosti, rekla je Minja Obradović član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima. To podrazumeva i svakodnevni zajednički rad sa državom koja finansira radove. Grad Kragujevac je obezbedio svu plansku i projektno tehničku dokumentaciju i preuzeo na sebe obavezu da administrira i koordinira sve procese koji su neophodni da se sprovedu u jednoj velikoj aktivnosti kao što je izgradnja novog industrijskog centra koji će se prostirati na 120 hektara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.