NavMenu

HP nadmašio konkurenciju u isporuci servera širom sveta u četvrtom kvartalu 2008.

Izvor: eKapija Utorak, 03.03.2009. 13:42
Komentari
Podeli

Prema podacima za 2008. godinu koje je objavio IDC(1), HP je nastavio da dominira većim delom svetskog tržišta servera svojim HP ProLiant i HP Integrity linijama servera.

Izlazeći u susret zahtevima klijenata za povećanjem snage procesora sa većim stepenom povratka investicije, HP je postigao 36,3% udela u isporučenim jedinicama i 29% udela u proizvodnom prihodu za četvrti kvartal 2008. Time je HP zadržao prvu poziciju u isporuci servera, kao i u ostvarenom prihodu na tržištu u odnosu na četvrti kvartal prošle godine, saopštio je HP.

Među pet najvećih svetskih proizvođača, HP je proizvođač sa najvećim brojem serverskih jedinica i najvećim prihodom na tržištu u četvrtom kvartalu, ukoliko posmatramo godinu za godinom, navedeno je u saopštenju.

HP ProLiant je vodeći na tržištu po broju isporučenih x86 servera u poslednjih 50 kvartala, kako je izvestio IDC(2). Po prvi put od 2003. godine, HP je na liderskoj poziciji na tržištu x86 servera u Americi, sa rastom udela od 6,4% godinu za godinom. Sa HP ProLiant serverima, HP trenutno isporučuje više x86 servera od ostalih proizvođača.

- Više nego ikada, klijenti traže pouzdane servere koji pružaju bolje performanse, sa poboljšanim iskorišćavanjem energije i povoljnijim cenama- rekao je Pol Gotsegen, potpredsednik sektora za standardne industrijske servere HP-a.

Kako i velike kompanije i kompanije srednje veličine usvajaju tehnologiju sve intenzivnije, tako da i tržište blejd servera nastavlja sa brzim rastom. Prema podacima IDC-a, HP na tržištu blejd servera drži 54,8% prihoda proizvodnje i 51,5% broja isporučenih jedinica za četvrti kvartal 2008, saopšteno je.

Da bi smanjile troškove i povećale efikasnost u kritičnim okruženjima, organizacije nastavljaju da se prebacuju sa proizvođača poput IBM-a na HP Integrity sisteme, poručili su iz kompanije HP.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.