NavMenu

Ponovo odložena obnova i izgradnja biciklističkih staza na novosadskom Bulevaru Mihajla Pupina

Izvor: Radio 021 Utorak, 14.08.2018. 14:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: connel/shutterstock.com)Ilustracija
Upravi za građevinsko zemljište i investicije Novi Sad ponovo nije uspeo tender za tehničku dokumentaciju pešačkih i biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina, pa je izvesno da ovih radova neće biti u ovoj godini.

Ovaj put na tender se javila jedna firma i to Grad put iz Loznice, koja je pondila da za 118 dana pripremi dokumentaciju po ceni od 439.000 dinara, ali to nije prihvaćeno jer nisu imali dozvolu za obavljanje geodetskih radova.

Ovo je drugi put da Gradska uprava pokušava da pronađe projektanta za rekonstrukciju dela bulevara od Jevrejske ulice do Žarka Zrenjanina i na Trgu Neznanog junaka, tako da će biciklisti i pešaci još morati da čekaju na nove staze u centru. Podsetimo da je prema konkursnoj dokumentaciji predviđeno da se na Bulevaru Mihajla Pupina kod Norka i Glavne pošte sagrade posebne biciklističke staze koje bi se protezale iza podzemnih prolaza, duž kolovoza, i imale bi, ako je to moguće, takozvane "tunele za bicikliste" u vidu nadstrešnica.


U delu bulevara, od nekadašnje Komunalne banke gde se sada zida Galensov soliter, do Banovine, biće izgrađena posebna biciklistička staza odvojena od pešačke, sa parking mestima za bicikle.

U preostalom delu Bulevara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadinskog mosta, postojeće staze bi trebalo da se urede i po potrebi prošire.

Sve ukupno predviđeno je da se rekonstruiše ili sagradi oko 1.090 metara biciklističkih staza.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.