NavMenu

Da proradi kapela na Novom bežanijskom groblju još 200.000 EUR

Izvor: Novosti Utorak, 14.08.2018. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ariene Studio/shutterstock.com)Ilustracija
U izgradnju Sabirne kapele na Novom bežanijskom grolju bivša vlast uložila oko 25,5 mil EUR, a ona još nije u funkciji. Velelepno zdanje sa 7.700 unutra i 10.000 kvadrata spolja, od završetka gradnje 2010. do danas nema upotrebnu dozvolu. Razlog zašto su kapela i mrtvačnica osam godina prazne je to što objekat ne može da bude tehnički primljen, jer nije imao gasni priključak. Grad je sada rešio da obnovi ovaj projekat, a prema najavama, kapela u koju će biti uloženo dodatnih 200.000 EUR mogla bi da proradi već 1. januara 2019. godine.

Gradnja objekta sa ogromnim kancelarijskim prostorom, kapelom, mrtvačnicom i svečanom salom za ispraćaje, počela je 2004. godine. Posle mnogobrojnih zastoja sagrađena je šest godina kasnije. Opremljen najmodernijom tehnologijom, objekat treći po veličini ove vrste u Evropi, propadao je jer nije imao priključak za gas. Tehnički pregled obavljen je 2011. godine, dobijen je pozitivan nalaz komisije, ali upotrebnu dozvolu nije bilo moguće dobiti.


- Kako bismo objekat pustili u rad, potrebno je da obezbedimo priključak za gasne instalacije i da noveliramo tehničku dokumentaciji u skladu sa novim Zakonom o planiranju i izgradnji - objašnjava Dušica Anđelković, izvršna direktorka Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju. - Javnu nabavku za noveliranje dokumentacije smo raspisali, a otvaranje ponuda je već u četvrtak (16. avgusta 2018.). Prošle sedmice zaključen je ugovor o izvođenju radova za gasovod za potrebe mrtvačnice sa JP Srbijagas. Po dobijanju odobrenja za izvođenje radova, oni će taj posao završiti u roku od 30 dana.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.