Izvor: Južne vesti | Petak, 10.08.2018.| 11:28

Gradsko veće Niša predložilo novog v.d. direktora Aerodroma Konstantin Veliki

Aerodrom Konstantin Veliki (Foto: Nixy Jungle/Shutterstock)
Diplomirani inženjer vazdušnog saobraćaja Dušan Knežević, koji već radi na Aerodromu Konstantin Veliki, predložen je za vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Aerodrom Niš. Da bi Knežević seo u fotelju, ovaj predlog moraju da podrže i odbornici niške Skupštine na današnjoj sednici, pišu Južne vesti.

Pošto je juče, posle potpisivanja ugovora kojim je niški aerodrom i zvanično postao vlasništvo države, dosadašnji direktor Vladica Đurđanović podneo ostavku, Gradsko veće je ekspresno imenovalo Kneževića da u v. d. stanju upravlja vazdušnom lukom.

Knežević u potpunosti ispunjava uslove. Čovek je iz preduzeća i u potpunosti će moći da odgovori izazovima koji ga očekuju - rekao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Direktora bi, inače, trebalo da imenuje država, najverovatnije Ministarstvo saobraćaja, ali, kako je pojašnjeno na sednici Veća, pošto država još nije upisana u Agenciju za privredne registre (APR) kao vlasnik, imenovanje novog direktora palo je na Grad.

Ostaje nepoznato da li će država imenovati novog direktora kada se proceduralne stvari oko upisa vlasništva reše, ili će Knežević i tada ostati u direktorskoj fotelji.

Podsetimo, Aerodrom Konstantin Veliki je u četvrtak 09. avgusta i zvanično predat državi na upravljanje na osnovu odluke većine odbornika niške Skupštine koji su, uprkos negodovanjima i protestima jednog broja Nišlija, odlučili da državi predaju vazdušnu luku.

Knežević sa prekidima od 2012. na niškom aerodromu

Novopredloženi direktor Konstantina Velikog je prvo zaposlenje na aerodromu u Nišu imao još 2012. kada je, kako piše u njegovoj biografiji, radio kao zemaljski stjuard.

Onda je kratko radio u Niš ekspresu, a na aerodrom se vratio 2015. godine gde je radio prvo kao rukovodilac operativnih poslova, a zatim i kao šef službe zemaljskog letenja.

Kako piše u biografiji, od 2012. do 2014. godine bio je saradnik u nastavi na Visokoj školi strukovnih studija za menadžment u saobraćaju i direktor teoretske obuke u školi letenja RF Aero.

Rođen je 1985. godine, a završio je Saobraćajni fakultet u Beogradu - vazdušni smer. Poseduje letačku dozvolu (PPL), kao i brojne licence neophodne za rad na aerodromu.

Dobro poznaje i govori engleski jezik, što i ne čudi jer je, prema podacima iz biografije, srednju školu završio na Havajima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.