Izvor: eKapija | Četvrtak, 09.08.2018.| 18:46

Bespovratna pomoć za stan roditeljima za treće i četvrto dete

(Foto: I.Vukša)
Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 9. avgusta 2018, kojoj je predsedavao potpredsednik Đorđe Milićević, donela Odluku o dodeli bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji AP Vojvodine za 2018. godinu, piše na sajtu Pokrajinske vlade.

Za ovu namenu je opredeljeno ukupno 63 miliona dinara. Sredstva se dodeljuju iz Budzetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se, počev od 01.01.2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa, rodi treće ili četvrto dete.

Navedenom Odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen je da obrazuje komisiju, a svojim aktom propisaće kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom listu AP Vojvodine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.