NavMenu

RZD International završio izgradnju železničkog koloseka na Žeželjevom mostu

Izvor: Beta Utorak, 07.08.2018. 18:52
Komentari
Podeli
Žeželjev mostŽeželjev most
Kompanija RZD International saopštila je da je okončala izgradnju železničkog koloseka na Žeželjevom mostu preko Dunava po ugovoru sa španskom kompanijom AZVI.

Nakon devetnaestogodišnjeg prekida, 7. aprila 2018. godine, ponovo je pušten redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta, važnog infrastrukturnog objekta, koji predstavlja deo saobraćajnog Koridora 10 i čini sastavni deo brze pruge Beograd-Budimpešta, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, AZVI je potpisala "konačnu situaciju" za projekat Izgradnja donjeg i gornjeg koloseka na Žeželjevom mostu preko reke Dunav u Novom Sadu i na taj način označila da je RZD International u potpunosti ispunila obaveze u vezi sa projektom i da je Investitor primio objekat.

U saopštenju se navodi da je RZD International počela realizaciju projekta u novembru 2017. i da su na objektu izvedeni radovi na izgradnji donjeg stroja koloseka na pristupnim delovima mosta i gornjeg stroja koloseka i njegovim pristupnim delovima.

Vrednost realizacije ugovora iznosila je oko 1,6 mil EUR, a finansiranje je ostvareno iz sredstava Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.