NavMenu

Zlatar sve zanimljiviji za domaće i strane turiste

Izvor: Glas zapadne Srbije Utorak, 07.08.2018. 11:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lane V. Erickson/shutterstock.com)Ilustracija
Planina Zlatar, jedno vreme gotovo zaboravljena, iz godine u godinu postaje sve zanimljivija turistička destinacija.

Zlatarci su poslednjih godina dosta radili kako bi privukli što više domaćih, ali i stranih gostiju. Vazdušna banja sa četinarskim šumama, proplancima i livadama, mir i tišina na mestu gde se susreću planinska i mediteranska klima, gostoljubivi gorštaci i domaća hrana, neki su od razloga zbog koji gosti dolaze na Zlatar i ovog leta uprkos kiši.

Zbog svojih prirodnih specifičnosti sve češći je i izbor sportista, ovog leta i paraolimpijaca.

- Ovde smo došli prvi put kad smo se za Rio pripremali i pokazalo se dosta dobro za naše pripreme - ističe paraolimpijac Nemanja Dimitrijević.

Paraolimpijka Saška Sokolov kaže da je prvi put na Zlataru i da je prezadovoljna.

- Uslovi su odlični, što se tiče hrane, smeštaja i treninga - napominje Sokolova.

O turističkom buđenju Zlatara govore i brojke. U prvih šest meseci imali su više od 36.000 gostiju, a pre sedam godina 3.000 do 4.000 za celu godinu.

- Zlatar se vratio ne samo na turističku mapu Srbije, nego i van granica naše zemlje, jer imamo sve više stranih gostiju, pre svega iz Mađarske, Poljske, Rusije i Slovenije, a sve više gostiju je i iz Nemačke i Austrije - kaže direktor Turističke organizacije Zlatar Branko Pucarević.

U zlatarskom kraju su i jezera, nestvarni meandri reke Uvac, stanište beloglavog supa – raznoliko prirodno bogatstvo smešteno na pravom mestu i dobroj visini. Predeli poput tog su jedan od glavnih razloga zbog kojeg sve više gostiju dolazi na Zlatar.

Za domaćine i nov zadatak – kako goste duže zadržati na planini. Pošto je sadašnji smeštaj postao tesan, grade se novi hoteli, radi se na oživljavanju nekadašnjeg rehabilitacionog centra i pripremaju novi sadržaji poput zip-lajna i akva parka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.