Izvor: Novosti | Utorak, 07.08.2018.| 08:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Leskovac uskoro dobija avantura park

Ilustracija (Foto: adriaticfoto/shutterstock)
U Leskovcu će na prostoru pored Sportsko- rekreativnog centra Dubočica biti podignut Avanturustički park za decu i mlade. Novac u iznosu od 6,9 miliona dinara obezbeđen je iz programa Radimo za bolju budućnost dece, u okviru kojeg je Leskovac od Ministarstva Vlade Srbije zaduženog za poboljšanje demografske slike Srbije dobio 28,5 miliona dinara sufinasirajućih sredstava, a grad Leskovac izdvojio još 7,8 miliona.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Dragana Belenzada, rekla je na konferenciji za novinare da će se u taj projekat krenuti vrlo brzo.

- Ideja je da avantura park bude namenjen mladima i deci, jer je taj vid rekreacije i zabave vrlo popularan - kazala je Dragana Belenzada.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dodao je da postoji mogućnost da se izgradi još jedan takav park, ali u zatvorenom prostoru, u hodniku Dubočice, koji bi finansirao građanin Rusije koji duže živi u Leskovcu.

- Projekat je uradio sam donator, a mi tražimo načine kako zakonskim putem da realizujemo ovu ideju - rekao je Cvetanović.

Ananturistički parkovi su hit među mladima decom u svetu, a u Srbiji takvi parkovi postoje tek u nekoliko gradova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.