NavMenu

Leskovac uskoro dobija avantura park

Izvor: Novosti Utorak, 07.08.2018. 08:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: adriaticfoto/shutterstock)Ilustracija
U Leskovcu će na prostoru pored Sportsko- rekreativnog centra Dubočica biti podignut Avanturustički park za decu i mlade. Novac u iznosu od 6,9 miliona dinara obezbeđen je iz programa Radimo za bolju budućnost dece, u okviru kojeg je Leskovac od Ministarstva Vlade Srbije zaduženog za poboljšanje demografske slike Srbije dobio 28,5 miliona dinara sufinasirajućih sredstava, a grad Leskovac izdvojio još 7,8 miliona.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Dragana Belenzada, rekla je na konferenciji za novinare da će se u taj projekat krenuti vrlo brzo.

- Ideja je da avantura park bude namenjen mladima i deci, jer je taj vid rekreacije i zabave vrlo popularan - kazala je Dragana Belenzada.


Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović dodao je da postoji mogućnost da se izgradi još jedan takav park, ali u zatvorenom prostoru, u hodniku Dubočice, koji bi finansirao građanin Rusije koji duže živi u Leskovcu.

- Projekat je uradio sam donator, a mi tražimo načine kako zakonskim putem da realizujemo ovu ideju - rekao je Cvetanović.

Ananturistički parkovi su hit među mladima decom u svetu, a u Srbiji takvi parkovi postoje tek u nekoliko gradova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.