Izvor: Beta | Četvrtak, 26.02.2009.| 08:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Slovenijales" u Srbiji sklopio sporazume o povratku imovine

Slovenačko preduzeće drvne industrije "Slovenijales" je saopštilo da je u skladu sa uredbom Vlade Srbije sklopio četiri sporazuma o povratku svoje imovine, kojima je napravljen pomak u zaštiti imovine na atraktivnim lokacijama u Srbiji.

Kompanija "Slovenijales" je u trenutku raspada bivše zajedničke države imala veliki broj prodavnica u Srbiji. Uredba se odnosi na zaštitu imovine delova preduzeća koja imaju sedište na teritoriji bivših jugoslovenskih republika.

Posle usvajanja uredbe jula 2008. godine je bilo 16 takvih prodatih preduzeća. Posle protesta iz Slovenije i drugih bivših republika su otkazane aukcije zakazane za avgust i septembar, a Vlada Srbije je postavila rok do kojeg srpska preduzeća treba da vrate prisvojila imovinu firmi iz država bivše Jugoslavije, koju su prisvojila.

Rok koji je isticao 27. februara je produžen za još devedeset dana.

U saopštenju se ističe da saradnja "Slovenijalesa", Ambasade Slovenije u Srbiji i slovenačkog ministarstva spoljnih poslova, predstavlja odličan primer saradnje privrednih subjekata sa državom sa zajedničkim ciljem zaštite slovenačkih privrednih interesa u inostranstvu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.