NavMenu

Video-igra FIFA 18 tačno predvidela pobedu Francuske na Svetskom prvenstvu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 06.08.2018. 13:43
Komentari
Podeli
(Foto: JTKPHOTO/shutterstock.com)
Kompanija EA Games, poznati svetski proizvođač sportskih video-igara, umela je do sada prilično precizno da predvidi konačne ishode brojnih velikih sportskih događaja. Kompanija je prvo iskoristila svoju popularnu video-igru i predvidela da će reprezentacija Nemačke osvojiti Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine u Brazilu, a takođe je koristila svoj svetski poznat naslov "Madden" kako bi predvidela pobednike jednog od najgledanijih sportskih događaja na svetu – Super Bowl-a. Zanimljivo je da je kompanija EA sports čak 9 od 13 puta uspešno predvidela pobednika ove utakmice. Ista situacija dogodila se i ove godine, kada je kompanija EA Sports tačno predvidela da će reprezentacija Francuske osvojiti ovogodišnje Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje je održano u Rusiji, saopštio je Gigatron.

Tokom maja, mesec pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu, kompanija EA Sports je pokrenula simulaciju preko svog besplatnog "Russia World Cup" DLC dodatka za video-igru FIFA 18 kako bi ustanovila ko će biti pobednik, a rezultat je bio isti kao i u stvarnosti – Francuska je i u video igrici bila svetski prvak. Kompanija je takođe prikupila i iskoristila statističke podatke sa više 406 miliona virtuelno odigranih fudbalskih utakmica preko FIFA 18 platforme, uključujući i milijardu datih golova i čak 1,7 milijardi odbranjenih šuteva. Na čak 170 miliona utakmica, korisnici su birali reprezentaciju Brazila, njih 153 miliona se odlučilo za Francusku, dok je 81 milion igrača izabrao Argentinu. Najveći procenat pobeda imala je upravo Francuska, sa 248 hiljada pobeda, dok je iza nje bio Brazil sa 226 hiljada pobeda i Nemačka sa 105 hiljada pobeda.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.