NavMenu

Zastava kovačnica planira uvodjenje prve robotizovane linije

Izvor: Beta Ponedeljak, 06.08.2018. 15:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Zapp2Photo/shutterstock.com)Ilustracija
U fabrici Zastava kovačnica a.d. očekuju da će do kraja godine dobiti oko 3 mil EUR državnih podsticaja za uvodjenje prve robotizovane linije koja bi proizvodila pozicije za namensku industriju.

- Od Vlade očekujemo od 2-3 mil EUR kako bismo pustili u rad robotizovanu liniju koja može da nam obezbedi posao od 4 mil EUR. To bi trebalo da bude naš Profitni centar - rekao je Beti direktor Zastava kovačnica Milan Kostić.

Za rad na toj novoj liniji biće potrebno još 12 mladih radnika, a na njoj će biti angažovano i četvoro iskusnih radnika od 173 koliko ih već radi u fabrici.

Zastava kovačnica proizvodi otkovke, a 50% proizvodnje se izvozi za automobilsku industriju i proizvodnju kamiona.

- Veoma smo traženi kod ino-kupaca, posebno u Austriji i Nemačkoj. Preporučuje nas kvalitet, jer su reklamacije na naše proizvode ispod 1% - kazao je Kostić.

On očekuje da će uskoro sa austrijskim partnerom biti zaključen posao od 1,5 mil EUR na godišnjem nivou.

Zastava kovačnica najveća je i najstarija fabrika otkovaka na Balkanu koja se poslednjih godina mučila sa lošom privatizacijom i stečajem. Krenula je putem oporavka prošle godine kada ju je iz stečaja kupila kragujevačka fabrika Zastava oružje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.