NavMenu

Nova nemačka investicija u Čačku - Za poslovnu zonu u Preljini zainteresovane i kompanije iz Turske, SAD i Italije

Izvor: Glas zapadne Srbije Nedelja, 05.08.2018. 18:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vasily Smirnov/shutterstock.com)Ilustracija
Posle Vorwerka i Wieland Electrica, još jedna nemačka kompanija veoma je zainteresovana da dođe u poslovnu zonu u Preljini, izjavio je za portal Reflektor gradonačelnik Čačka Milun Todorović, dodajući da je reč o kompaniji iz oblasti autoindustrije.

- Važno je da se investitori i dalje interesuju, imamo konstantne razgovore sa njima. Jedan od dobavljača kompanije Vorwerk, firma iz Nemačke, veoma je zainteresovana da dođe u poslovnu zonu u Preljini. Očigledno da sada svi manji dobavljači, a to su porodične kompanije sa dugom tradicijom, trajnim i stalnim ugovorima sa velikim korporacijama, uglavnom iz oblasti autoindustrije, žele da budu blizu Vorwerka i na ovoj lokaciji - rekao je Todorović.

Gradonačelnik još uvek ne želi da otkrije ime kompanije koja je zainteresovana da dođe u Čačak.

- To bi bilo neozbiljno dok se ne potpišu ugovori i dok se sve ne dogovori. Moramo proći sve procedure, ali mogu da kažem da smo blizu sporazuma - naglasio je Todorović.

Prema njegovim rečima, za investicije u Čačku postoji interesovanje i kompanija iz Turske, SAD i Italije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.