NavMenu

Biti svoj u svetu mode – “Sweet and Sour”

Izvor: eKapija Utorak, 24.02.2009. 22:26
Komentari
Podeli

U nedavno otvorenom eksluzivnom modnom studiju "Sweet and Sour", u samom centru Beograda, pripremljena su prava iznenađenja u modnoj ponudi Beograda, namenjena samosvesnim i samouverenim damama koje ne žele da budu uniformisane, niti da u ponuđenom izgledaju starije nego što jesu. Široka paleta je pred Beograđankama - od čipkanih rukavica bez prstiju do vunenih ogrtača u kombinaciji materijala i ručno izrađenih vunenih aplikacija. Jedinstveni urbani, elegantno ekscentrični stil koji nosi ova unikatna kolekcija pravo je osveženje u odnosu na prilično uniformisanu ponudu, koja preovladava u većini beogradskih prodavnica.


Od samog ulaska u ovaj prefinjeni, a pri tome minimalističko opremljeni modni studio, u kome preovladava bela boja sa elementima crne, imate utisak da se nalazite na mestu gde je stil i jedinstveni izraz - glavni moto.

Iako ne veliki, studio je okrenut kupcima i dizajniran je tako da reši male, a opet velike probleme drugih studija slične namene. Zato su tu dva velika zidna ogledala i prostrana kabina, koja je postala retkost u današnjem Beogradu, puno je prostora da odložite vaše stvari a da ne morate da izlazite iz kabine ili da stvari ostavljate na pultu kod prodavačice. Enterijer odaje utisak udobnosti i, pre svega, brige za potencijalne kupce. Sve je podređeno kupcu, pa su jedini ukrasi papirnati beli lusteri različitih veličina, koji vazdušasto lebde u prostoru iznad vaših glava i odišu svetlosšću i elegancijom.

U prijatnom ambijentu razgovarala sam jednom od kreatorki ovog jedinstvenog mesta i kolekcije, Ljiljanom Lončar, pitajući je koji je razlog otvaranja ovakvog modnog studija, u čemu je njegova različitost u odnosu na postojeće beogradske prodavnice i gde leži inspiracija za iskreirane modele?

„Otvaranje modnog studija "Sweet and Sour"je rezultat dugogodišnjeg rada i iskustva u izgradjivanju jedinstvenog stila oblačenja stečenog životom i radom u Beogradu i inostranstvu - odnosno mešavina je i kominacija različitih uticaja i ideja koje smo želeli podeliti sa damama sa ovih prostora. To je realizacija jednog sna koji se uspeo ostvariti velikim zalaganjem i napornim radom tima ljudi koji su se pronasli u zajedničkom senzibilitetu i ideji i osnovali ovaj modni studio. Sličnim estetskim pristupom, izraženim osećajem za lepo i pomalo ekscentrično i profesionalnim odnosom prema svakom poslu koji naš tim ima, postigli smo, mislim, vrlo dobre rezultate. Mislili smo da Beogradu nedostaje jedno ovakvo mesto koje svaka metropola u razvijenim zemljama ima, a to je studio sa unikatnom, specijalno dizajniranom garderobom koja je inspirisana elementima prostora sa kojih potičemo utkanim u elemente urbanog i svetskog.

.

Studio promoviše jedan poseban stil koji mogu prepoznati i nositi samo samouverene, jake i uspešne osobe koje su svesne sebe i svojih kvaliteta i ne plaše se da se smelim odevnim kombinacijama izdvoje iz gomile. Mislimo da je u vreme globalizacije i tranzicije Beograd pomalo izgubio od inovativnosti i kreativnosti koje su naše devojke i žene umele tako lepo da izraze i mi želimo da im to vratimo. Kada pogledate našu kolekciju vidite da tu preovladavaju vrlo kvalitetni prirodni materijali u nijansama peska i braon, sa elemetiima sive, bele i crne. Povremeno naidjete na boju šljive ili zelenu. Rekli biste da tu nema ničeg posebnog ili ekscentričnog ali kada pogledate krojeve koji su sve samo ne vidjeni, i kada vidite kako se komadi kombinuju jedan sa drugim i kakav divan vizuelni efekat oni zajedno proizvode, onda shvatite šta je sama suština studija "Sweet and Sour". Kombinovanje garderobe, modela, boja ili dezena koje vam se na prvi pogled čine nespojivim, daje jedan potpuno novi kvalitet i estetiku odnosno jedinstven, sopstveni stil koji već nosite u sebi i želite da izrazite, a do sada niste imali prilike. Mi vidimo sebe samo kao posrednike i pomagače u toj transformaciji ka lepšem i izrazitijem "ja".

Duboko verujemo da je svaka žena potpuno jedinstvena i posebna i da joj treba pomoći da se izrazi i kroz poseban stil oblačenja, te stoga planiramo i jedinstveno radno vreme koje će pored uobičajene satnice od 12h do 20h časova radnim danom i od 10h do 16h subotom, značiti i otvaranje modnog studija po pozivu i pripremanje specijalnih unikatnih kreacija za posebne prilike, kao i davanje modnih saveta.

Naša linija za proleće 2009. godine se može nositi u gotovo svim situacijama i na vrlo različite načine zavisno od osobe koja je nosi, te je stoga najbolje da dodjete i uverite se sami šta je to što nas i vas čini posebinim i drugačijim od drugih. „

Ja sam bila i uverila se, a izašla sam zadovoljna noseći u ruci srebrnkastu providnu torbu od tila sa mailim džepićem u gornjem desnom uglu u kome su se nalazili ukrasni, dopadljivi limun i trešnja - zaštitni znak ovog studija. Bela bluza sa elemetima čipke na rukavima koja mi je savršeno pristajala spokojno je ležala u mojoj novodobijenoj unikatnoj torbi. Originalno zar ne?

.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.