NavMenu

Rast profita Societe Generale banke u Srbiji od 86% u prvoj polovini 2018.

Izvor: Tanjug Petak, 03.08.2018. 11:08
Komentari
Podeli
Societe Generale banka Srbija ostvarila je profit pre oporezivanja u prvoj polovini 2018. godine od 5,3 milijarde dinara (45,1 mil EUR), za čak 86% viši u odnosu na isti period prošle godine.

Zaključno s prvim polugodištem, ukupna aktiva banke dostigla je 292 milijardi dinara (2,5 mlrd EUR), što je rast od 16%, a ukupni krediti klijentima dostigli su 208 milijardi dinara (1,8 mlrd EUR), za 23% više nego u istom periodu 2017, saopštneo je danas iz te banke.

Banka od 2016. godine konstantno unapređuje svoje poslovanje na srpskom tržištu, a dobri finansijski rezultati doprineli su da banka zauzme četvrtu poziciju po visini aktive.

Societe Generale banka u Srbiji, koja je deo jedne od najvećih evropskih bankarskih grupacija, postala je na domaćem tržištu druga po obimu kreditiranja u radu sa stanovništvom, treća po obimu rada sa privredom i treća po veličini ukupnog kreditnog portfolija.

- Naš poslovni model, u čijem je fokusu zadovoljstvo klijenata i razumevanje njihovih potreba, doprineli su da nastavimo dalji trend rasta u poslovanju, kako u radu sa privredom tako i sa stanovništvom - izjavila je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke u Srbiji.


Societe Generale je najstarija banka sa stranim kapitalom na domaćem tržištu, a u Srbiji posluje od 1977. godine, kada je otvorila predstavništvo za rad sa preduzećima.

Među najznačajnijim poslovnim poduhvatima u 2017. godini je preuzimanje dela kreditnog portfolija bivših klijenata Jubanke, čime je dodatno ojačano tržišno učešće.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.