NavMenu

Počinje izgradnja novog kolektora u Leskovcu

Izvor: eKapija Utorak, 31.07.2018. 15:55
Komentari
Podeli
(Foto: ImVirgo Studio/shutterstock.com)
U Leskovcu je 30. jula potpisan zapisnik o uvođenju izvođača radova u posao na izgradnji novog kolektora između Grada Leskovca, Ministarstva za zaštitu životne sredine, izvođača radova i predstavnika vršioca tehničke kontrole i stručnog nadzora.

- Ugovor o izgradnji kolektora potpisali smo 20. juna sa firmom Kostag u vrednosti od preko 417 miliona dinara sa rokom izgradnje od 22 meseca. Potipisan je i ugovor sa firmom Beohidro koja će vršiti nadzor nad radovima u vrednosti od 46,5 miliona dinara - reko je gradonačečnik Goran Cvetanović, a prenosi sajt grada.

Ova sredstva je izdvojila Vlada Republike Srbije, odnosno Ministartsvo za zaštitu životne sredine. Dok je Grad Leskovac za eksproprijaciju zemljišta kojim će kolektor proći izdvojio oko 20 miliona dinara.

- Leskovac je zaokružio lanac zaštite svojih voda, zemlje i vazduha, zajedno sa akumulacijom u Barju, sa fabrikom za proizvodnju pitke vode u Gorini, sa sanitarnom regionalnom deponijom u Željkovcu - dodao je gradonačelnik.


U ime Ministarstva za zaštitu životne sredine, prisutnima se ogratila Darinka Radojević, koja je naglasila da je Ministarstvo posebno izuzetno posvećeno projektima u lokalnim samoupravama jer su one mesta u kojima se štiti živorna sredina

- Projekat izgradnje kolektora i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, Ministarstvo za zaštitu životne sredine smatra jednim od najznačajnijih projekata koji trenutno sprovodi - rekla je Radojević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.