NavMenu

Počelo postavljanje cevi u Obrenovcu - Do 2025. vodovod u svim beogradskim naseljima

Izvor: eKapija Utorak, 31.07.2018. 15:45
Komentari
Podeli
Počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u Obrenovcu (Foto: Beoinfo)Počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u Obrenovcu
U ponedeljak (30.07.2018.) počeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže od Ulice Đačkog bataljona u Obrenovcu do Zvečke, čija vrednost iznosi oko 34 miliona dinara, piše Beoinfo.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je prisustvovao početku radova, uskoro će biti raspisan novi tender za izgradnju cevovoda koji će ići prema Grabovcu.

– Kada budemo završili ova dva dela mreže, do 2024. godine, svih ovih sedam mesnih zajednica dobiće vodu i tako pokazujemo da se radi planski. U međuvremenu smo skoro milion evra uložili u revitalizaciju reni-bunara na teritoriji Obrenovca kako bi obrenovački vodovod imao vode za sve ove građane. Na taj način ispunićemo plan da do 2025. godine sva naselja na teritoriji grada Beograda imaju vodu i kanalizaciju – rekao je Vesić.

- Kraj će biti kada budemo imali fabriku za preradu otpadnih voda i kada se prljava voda ne bude više izlivala u Savu – dodao je Vesić.

On je podsetio da je položen kamen temeljac za izgradnju doma zdravlja u Obrenovcu, kao i da se gradi most preko Save koji će povezati auto-putem Obrenovac sa Beogradom, druga fabrika firme Meita, ali da nas čeka i izgradnja škole i fiskulturne sale u Zvečkoj, te da će tek onda građani ove opštine moći da kažu da su ravnopravni sa svim ostalim građanima Beograda.


Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da su u prethodne četiri godine u saradnji sa gradom povezana na vodovod sva naselja uz Ibarsku magistralu.

– Radi se o takozvanom brdskom delu opštine gde su i Draževac, Konatica, Baljevac i sva druga domaćinstva. Isto ćemo se ponašati kada su u pitanju i radovi na kanalizacionim sistemima i putnoj infrastrukturi. Ostalo nam je da asfaltiramo još 138 kilometara puteva na teritoriji cele opštine, godišnje radimo od 20 do 30 kilometara, što znači da će jedan posao pratiti drugi – kazao je Miroslav Čučković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.02.2024.  |  Građevina

Obustavljen tender za projektanta autoputa kroz Južni Banat, pa najavljena gradnja veze "brze saobraćajnice" Beograd-Vršac-Vatin i novog graničnog prelaza Vatin

Tender za izradu idejnog projekta auto-puta kroz Južni Banat, od Pančeva preko Vršca do granice sa Rumunijom (granični prelaz Vatin), obustavljen je pet dana nakon objavljivanja u novembru prošle godine. Kako je navedeno u obrazloženju odluke Puteva Srbije od 20. novembra 2023, za tom javnom nabavkom je "prestala potreba" i ona neće biti ponavljana u toku iste budžetske godine, odnosno u narednih šest meseci. Istovremeno, u planu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.