NavMenu

Za Fabriku konditorskih proizvoda Ravanica ima zainteresovanih kupaca

Izvor: Beta Ponedeljak, 30.07.2018. 15:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vinogradov Illya/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić danas je izjavio da ima zainteresovanih za kupovinu fabrike konditorskih proizvoda Ravanica.

- Nadam da će biti više od deset ponuđača koji će učestvovati na javnom nadmetanju za Ravanicu - rekao je Erić.

Zahtev za otkup prodajne dokumentacije za Ravanicu, po ceni od 100.000 dinara, može se podneti najkasnije do sutra.

Ministarstvo privrede nedavno je raspisalo javni poziv za prodaju Ravanice iz Ćuprije, čija je vrednost procenjena na 261.000 EUR a na prodaju je 100% kapitala preduzeća.

Rok za podnošenje prijava za učešće na javnom nadmetanju je 10. avgust, a zainteresovani ponudjači dužni su da uplate depozit od 26.100 EUR. Otvaranje ponuda zakazano je za 14. avgust.

Direktor Ravanice Miroslav Spasić je rekao da to preduzeće ide u privatizaciju ide bez ikakvih skrivenih dugovanja, da je procena vrednosti fabrike realna i da je uradjena potpuno transparentno.

- Kupac će postati stopostotni vlasnik fabrike i njegova obaveza će biti da u naredne dve godine investira u fabriku. Koliko će to biti ja ne znam, ali očekujem da će biti značajno - rekao je Spasić novinarima.


On je kazao da ta fabrika po produktivnosti zaostaje za konkurencijom u Srbiji pet do deset puta.

Ravanica ima 113 zaposlenih što je, prema rečima direktora, dovoljno da se nastavi postojeća proizvodnja.

Spasić smatra da bi, uz odredjena ulaganja, produktivnost mogla biti povećana i do pet puta, a da je najveći problem fabrike, koja posluje 60 godina, zastarela proizvodnja.

- Budući vlasnik neće moći da otpusti radnike u naredne dve godine, moraće da poštuje proizvodni program - rekao je Spasić.

Najpoznatiji proizvod Ravanice je bonžita, a u svom asortimanu ima više od 40 proizvoda, medju kojima keks, flips, čokoladne bombone, perece.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.