NavMenu

U toku pripreme za privatizaciju Komercijalne banke

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 30.07.2018. 15:55
Komentari
Podeli
U toku su pripreme za privatizaciju Komercijalne banke i u njima učestvuje i Narodna banka Srbije, izjavila je danas guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Odgovarajući na pitanje novinara da li NBS plaši mogućnost privatizacije Komercijalne banke i drugih izazova po pitanju stabilnosti finansijskog sistema, guvernerka je naglasila da nema nikakvih razloga za strah, pa ni po pitanju privatizacije Komercijalne banke.

- Kada smo kod Komercijalne banke, država nije u situaciji da bilo koju privatizaciju i inače dobrih finansijskih institucija poput Komercijalne banke učini brzopleto i ne sagledavajući prednosti postojanja jedne takve banke, koja je vodeća na tržištu, a u kojoj država ima većinsko učešće - kazala je ona.

Kako je dodala, budući suvlasnik, akcionar u Komercijalnoj banci može biti samo neko ko je poželjan investitor, u smislu finansijske snage, iskustva u upravljanju finansijskim isnstitucijama i dugoročne opredeljenosti da doprinese već stečenoj jakoj poziciji finansijskog sistema u Srbiji.


Država u Komercijalnoj banci ima udeo od 41,7%, a znatne pakete vlasništva drže Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) sa 24,43% i Međunarodna finansijska korporacija (IFC) sa 10% akcija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.