NavMenu

Dorćol, umetnički kvart Beograda - hrabri doprinos četiri dame i četiri kompanije kroz projekat "Kompresor"

Izvor: eKapija Petak, 20.02.2009. 15:21
Komentari
Podeli

Otvaranje izložbeno-prodajnog centra "Kompresor" samo je jedan od koraka ka stvaranju jedinstvenog umetničkog kvarata u Beogradu. Projekat rekonstrukcije do skora napuštenog servisa za popravku vozila pokrenule su kompanije koje vode četiri dame - Vesna Ječmenica, Dragana Zeljković, Divna Minić i Milka Tomić-Perović, koje su uspele da naprave novi prodajno - umetničko-izložbeni objekat, u kome će biti ponuđena izuzetno atraktivna oprema za kancelarijski i stambeni prostor.

Kompanije "Nitea", "Haus", "Kare" i "Micros Group" otvorile su 19. februara 2009. godine novi prostor, površine 1.800 m², u Ulici Žorža Klemansoa 19. u Beogradu. Reč je o bivšoj hali za popravku vozila nekadašnje auto kuće "Kompresor", u čiju rekonstrukciju su ove kompanije uložile oko 200.000 EUR i iznajmile prostor na 10 godina.

Dragana Zeljković, direktor kompanije "Kare", objasnila je povodom otvaranja da je ideja osnivača novog "Kompresora" da taj prostor ne bude samo u funkciji prodaje, već i da predstavlja jedan novi centar urbane transformacije, da ponudi novi prostor za razna kulturna dešavanja i izložbe mladih dizajnera i umetnika.

Četiri dame (Foto: nitea)Četiri dame

Ona je dodala da će u saradnji sa entuzijastima iz ovog dela grada raditi na tome da Dorćol postane autentični umetnički kvart, što on po svemu i zaslužuje.

- Mi smo već izdvojili određeni prostor na kojem će biti izložena dela mladih dizajnera. Na taj način, želimo da društveno odgovorno podržavamo talente i da im omogućimo da izađu iz anonimnositi, a prostor koji smo upravo otvorile će nam biti odlična platfma za to. Animiraćemo ljude iz privrede da nam pomognu da realizujemo taj projekat – navela je Dragana Zeljković.

Kako je objasnila Vesna Ječmenica, direktor kompanije "Nitea", otvaranje "Kompresora" je značajan korak za "Niteu", baš kao što je nekada, pre 6 godina bila hrabra i značajna organizacija njihove prve samostalne izložbe "Dream Office".

- Ovo je veoma rizičan i hrabar poduhvat, ali naše dosadašnje iskustvo govori da treba gledati u budućnost i stalno težiti boljem. Iako vremena u kojima živimo nisu idealna, mi smo se odlučile da na ekonomsku krizu gledamo kao na priliku da se nešto novo uradi. Ponosni smo što smo u tom trudu i uspeli. Nadamo se da će do skora napušteni servis za popravku vozila postati mesto na kome će naši sugrađani naći rešenja, proizvode i usluge po meri njihovih zahteva - navela je Ječmenica.

(Foto: nitea)

Ona je podsetila da će "Nitea" u saradnji sa Beogradskom Nedeljom Dizajna u "Kompresoru" izložiti radove koji pobede na konkursu koji zajedno sa BDW organizuje USAID.

Divna Minić, arhitekta i direktor kompanije "Haus", objasnila je da su razmišljali da li u potpunosti preurediti objekat, ali su na kraju odlučile da će pravo rešenje biti da obrisi nekadašnjeg auto servisa ostanu vidni, jer su želele da sačuvaju indentitet objekata, da sačuvaju njegovu formu i dušu.

Milka Tomić-Perović, predsednik kompanije "Micros Group", izjavila je da se proizvodi i usluge te kompanije odlično dopunjuju sa bogatom i kompleksnom ponudom ostala tri partnera, u čemu upravo leži snaga i sinergija hale "Kompresor".

- "Micros Group" nas svojom kompleksnom ponudom vodi iz ambijentalnog u virtuelni svet interaktivnog poslovanja. Mi modernom poslovnom čoveku, koji je u stalnom traganju za boljim i ekonomičnijim rešenjima nudimo bogatu ponudu informaciono komunikacionih tehnologija- istakla je Milka Tomić-Perović.

Otvaranje "Kompresora" bio je spektakularan multimedijalni događaj, propraćen umetničko-svetlosnim doživljajem. Interaktivna igra video zapisa i lasera u kombinaciji sa muzikom doprinela je stvaranju jedinstvenog doživljaja nečeg novog, neistraženog i još uvek neviđenog.

(Foto: nitea)

DODATNE INFORMACIJE O KOMPANIJAMA

Nitea

(Vesna Ječmenica)

"Nitea" je osnovana 1995. godine u Beogradu i od samog početka postavlja nove standarde u ponudi kancelarijskog nameštaja. Zastupnik je švajcarske kompanije "Vitra", nemačke firme "Sedus", američke "Herman Miller" i austrijske "Hali", kao i nekih drugih poznatih kompanija iz oblasti kancelarijskog nameštaja. "Nitea" od 2003. godine redovno organizuje "Dream Office" koji je postao sinonim za savremeno i progresivno predstavljanje kancelarijskog nameštaja i to na nekim od najlepših lokacija Beograda (Konak kneginje Ljubice, Galerija Progres, Dom Vojske, Tursko kupatilo, Galerije muzeja savremene umetnosti).

Zahvaljujući kompaniji "Nitea" poslovni prostor može da izgleda moderno, funkcionalno i udobno. Boje koje okružuju, oblici i ergonomija značajno utiču na raspoloženje, radni elan, efikasnost, ali i na poslovne rezultate same kompanije. Neretko potrebno je da napravite promenu u svom radnom okruženju kako biste bili efikasniji i spremniji za nove izazove.

Kare

(Dragana Zeljković)

"Kare Design" je evropski brend, osnovan 1981. godine u Minhenu kao mala studentska prodavnica nameštaja Jugena Reitera i Petera Schonhofena, a danas zapošljava više od 300 radnika u 12 filijala u Nemačkoj i Austriji, i mrežom prodavnica u oko 60 zemalja sveta. Ono što "Kare" svrstava među heroje globalno zastupljenih kompanija su sveže ideje, fleksibilnost i pristupačnost cene. U skaldu sa svojom poslovnom filozofijom, "Kare" nudi dobar dizajn, nove trendove i kvalitet koji je dostupan. Zahvaljujući internacionalnom istraživanju trenda i izuzetno brzom sprovođenju ideja, "Kare" svoje kolekcije više puta godišnje aktualizira i konstantno nudi novitete.

"Kare" će zahvaljujući mnogobrojnim detaljima, ali i interesantnim komadima nameštaja prostor čini glamuroznim, šik, pomalo otkačenim ili samo neobičnim i drugačijim od drugih.

Haus

Divna MinićDivna Minić

"Haus" je počeo sa radom krajem 2005. godine i od tada pa do danas zastupa neke od najpoznatijih proizvođača nameštaja iz Evrope: "Vitra home", "Bonaldo", "Doimo", "Cor", "Saba Italia", "Zanotta", "Slamp", "Mottura", "Lago", "Tonin casa", "Fendi", "Baxter", "Creazioni", "SoftLine"… "Haus" svojim kupcima u Srbiji želi da pruži samo najbolje, tako da su neki od proizvoda koji se nalaze u muzeju Moderne umetnosti u New York dostupni i kupcima "Hausa" u novootvorenom prostoru "Kompresor". Tim arhitekata pruža kompletne usluge za uredjenje životnog prostora našim klijentima.

"Haus" se odlučio za nameštaj modernog i priznatog dizajna. Takav dizajn odoleva trendovima i vremenu, a jednostavna "tačnost" njegove forme ga čini zauvek aktuelnim. Zato ćete u "Hausu" naći proizvode koji su dizajnirani još početkom XX veka pa sve do najaktuelnijih rešenja svetski renomiranih stvaraoca.

Micros

Milka Tomić-PerovićMilka Tomić-Perović

"Micros Group" je osnovana pre tri godine kao partnerska kompanije tri nezavisna pravna subjekta: "Mikros Mobile Centar", "Business Solutions and Support", "Intec". Reč je o domaćoj kompaniji koja se bavi realizacijom kompletnih IT rešenja, integracijom sistema, pružanjem usluga informatičkog konsaltinga, servisa i podrške u cilju rešavanja poslovnih problema svojih klijenata, pri tom se oslanjajući na individualni pristup svakom klijentu. "Micros Group" svoja rešenja zasniva na proizvodima i uslugama najvećih svetskih proizvođača (SAP, AVAYA, IBM, SUN, EMC2, TOSHIBA, ACER, HP, SATLYNX ...).

Ukoliko želite da unapredite računarsku opremu ili softver, novijom i modernijom opremom, sve to, ali i mnogo više možete naći na jednom mestu u prostoru kompanije "Micros Group" i u našem izložbeno-prodajnom prostoru na galeriji hale "Kompresor".

Svoje poslovanje "Micros Group" vezuje za informacino-komunikacione tehnologije (ICT) u najširem smislu, obezbeđujući svojim korisnicima pristup najnovijim hardverskim i softverskim rešenjima, kao i servis i podršku za svu isporučenu opremu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.