NavMenu

Kanalizaciona mreža u celom Vrbasu do septembra

Izvor: RTV Petak, 27.07.2018. 12:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: By springtime78 / shutterstock.com)Ilustracija
Kako bi se započelo sa čišćenjem zagađenog Velikog bačkog kanala u Vrbasu neophodno je da se završi kanalizaciona mreža u svim naseljima opštine i poveže sa već izgrađenim prečistačem otpadnih voda. U selima je mreža završena sa 60% do 70%, a u gradu Vrbasu traju radovi u poslednjem naselju koje nije imalo pristup kanalizacionoj mreži.

Kada početkom septembra bude završena izgradnja kanalizacije u prigradskom naselju Kudeljara, grad Vrbas će najzad sa 100% biti pokriven kanalizacionom mrežom. Investiciju vrednu 11 miliona dinara finansira Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a radovi su izuzetno kompleksni jer se izvode neposredno uz saobraćajni pravac Vrbas - Sombor kaže Angela Bajči, iz Odeljenja za investicije Opštine Vrbas.

- Potrebno je izvršiti podbušenje ispod saobraćajnice i pruge, to je i najkompleksniji deo na ovim radovima. Tu se vrše na dve deonice podbušenja - ispod saobraćajnice i pruge. Jedna je dužine 51,5 metara a druga je dužine 34 metra. Tu se postavljaju zaštitne čelične cevi kroz koje se provlače radne cevi - rekla je Bajči.

Predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac kaže da je zadovoljan napretkom radova u poslednjih nekoliko godina.

- Ono što je jako bitno je da će u neko dogledno vreme moći da se priključi kompletna industrija sa svojim prečišćenim vodama kao i naši sugrađani. Ono što će ostati problematika za neki naredni period jeste da užurbano radimo tehničko projektnu dokumentaciju za zapadni krak, odnosno naseljena mesta opštine Vrbas gde se iskreno nadam da ćemo takođe dobiti podršku kako Vlade Republike Srbije tako i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine i da ćemo na taj način imati kompletno završenu kanalizacionu mrežu - rekao je Glušac.


Za domaćinstva u naselju Kudeljara izgradnja kanalizacije značiće veliki pomak u komunalnom i životnom standardu, a svi građani opštine Vrbas nadaju se da će što pre biti završena kanalizaciona mreža i u selima kako bi najzad u punom kapacitetu bio pušten u rad centrani prečistač otpadnih voda u koji je do sada uloženo više od 20 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.