NavMenu

Kamen temeljac za Palatu pravde u Kragujevcu u septembru

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.07.2018. 15:42
Komentari
Podeli
Buduća Palata pravde Kragujevac (Foto: Mašinoprojekt Kopring)Buduća Palata pravde Kragujevac
Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović i predstavnici austrijske firme Strabag potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove zgrade pravosudnih organa u Kragujevcu, koja će imati više od 23.000 m2, navodi se u saopštenju Vlade Republike Srbije.

Kuburović je, nakon potpisivanja pomenutog dokumenta, istakla da će u novom objektu pravosudnih organa u Kragujevcu biti smešteno 11 pravosudnih organa i radiće više od 800 zaposlenih.

Ona je dodala da je za izgradnju nove Palate pravde u Kragujevcu izdvojeno više od 25 mil EUR i da se taj projekat finansira u potpunosti iz budžeta Republike Srbije.

Početkom septembra, kako je najavila, biće postavljen kamen temeljac, a nova zgrada će građanima olakšati pristup pravdi, jer će kretanje predmeta biti brže i biće lakša komunikacija između pravosudnih organa, što će smanjiti vreme trajanja samog postupka.

Kuburović je dodala da je pre potpisivanja ugovora imala priliku da obiđe postojeću zgradu u Kragujevcu, u kojoj su, pored Apelacionog, smešteni i Osnovni i Viši sud, i napomenula da sudije rade u veoma neadekvatnim uslovima.

Ona je dodala da će izgradnjom nove pravosudne zgrade, što je najveći pravosudni infrastrukturni projekat u poslednjih nekoliko decenija u Srbiji, Kragujevac dobiti zgradu dostojnu funkcije koju obavljaju i sudije i tužioci.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je istakao da će, prema dogovoru koji ima sa Ministarstvom pravde, zgrada sadašnjeg suda preći u vlasništvo Grada Kragujevca i s obzirom na njen istorijski značaj, u njoj će biti smešten jedan od budućih muzeja grada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.