NavMenu

Indijci zainteresovani za inovativne kompanije iz Srbije - Avalon Partners i Tehnološko partnerstvo predstavile svoju proizvodnju u Nju Delhiju

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.07.2018. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: dotshock/shutterstock.com)
Kompanije iz Srbije Avalon Partners i Tehnološko partnerstvo, predstavile su sopstvene inovativne tehnologije na sajmu Pametni gradovi 2018. (Smart Cities 2018) u Nju Delhiju u Indiji i imale veoma zapažen nastup na toj prestižnoj manifestaciji. Srpske firme su nastupile u organizaciji Ready2Go programa Evropske komisije (EK) i Privredne komore Srbije.

U okviru programa, na sopstvenom štandu, organizovano su nastupile 24 evropske firme iz Ready2Go projekta. Srpska preduzeća privukla su veliku pažnju potencijalnih partnera iz Indije i drugih zemalja, saopšteno je iz PKS.

Nikola Laketić, direktor Avalon Partners d.o.o, i Sava Živanović, direktor Tehnološko partnerstvo d.o.o, ističu da je iskustvo stečeno nastupom na sajmu Pametni gradovi 2018. izuzetno važno za razvoj preduzeća i unapređenje dosadašnje strategije nastupa na inostranom tržištu.

- Pozitivno smo iznenađeni prijemom ponude naših proizvoda i usluga među kompanijama iz Indije, što je ohrabrujuće i otvara potpuno novu dimenziju poslovanja domaćih preduzeća. Pomoć Evropske komisije i Privredne komore Srbije u pripremi i nastupu na sajmu Pametni gradovi, od nemerljivog su značaja. Teško da bismo mogli samostalno da organizujemo nastup na ovako važnom događaju - kazao je Laketić.

Ready2Go program je u konkurenciji više od 4.000 malih i srednjih preduzeća sa teritorije Evrope, izabrao 80 preduzeća koja već imaju zavidan nivo inovativnosti i konkurentnosti na osnovu kriterijuma jasnog potencijala za rast i sposobnosti za konkurentno poslovanje na stranim tržištima.


Među njima su četiri preduzeća iz Srbije. Komora je za sve odabrane kompanije iz Srbije organizovala individualnu i kolektivnu obuku sa ciljem prodora na tržišta SAD, Kanade, Indije, Kameruna i Čilea. Na ovaj način Privredna komora Srbije podržava razvoj i internacionalizaciju domaćih inovativnih preduzeća, kao i povećanje rasta i konkurentnosti srpske privrede na globalnom nivou.

Ready2Go projekat realizujei međunarodni konzorcijum privrednih institucija i organizacija, među kojima je i PKS. Vodeći partner je Promos agencija iz Milana. Projekat finansiraju Evropska komisija i Izvršna agencije za mala i srednja preduzeća, a sprovodi se uz podršku Evropske mreže preduzetništva ( EEN).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.