Izvor: Tanjug | Sreda, 25.07.2018.| 09:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Beogradu otvoreno Kinesko-srpsko privredno udruženje

(Foto: crystal51/shutterstock.com)
Kinesko-srpsko privredno udruženje svečano je otvoreno u Beogradu, a ova neprofitna, nevladina organizacija nastala je iz potrebe za udruživanjem privrednika i stručnjaka iz Kine i Srbije.

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang rekao je da je od početka svog mandata radio na osnivanju ovog udruženja i podvukao doprinos koji ono može da pruži za kineske i srpske kompanije koje ostvaruju ekonomsku saradnju.

Predsednik Kinesko-srpskog privrednog udruženja, Sjue Lia, naveo je da je cilj rada tog udruženja da aktivno reaguje na inicijativu Jedan pojas - jedan put, kao i da obezbedi razmenu znanja i informacija između Kine i Srbije.

On je podvukao značaj ovakvog udruživanja i posebno istakao važnost preduzeća koja su prva pristupila udruženju i tako postala njegovi osnivači.

Sjue Lia je naveo neke od najznačajnijih projekata između Kine i Srbije, poput mosta na Dunavu, Železare Smederevo, Kineskog kulturnog centra koji se gradi u Beogradu, saradnje sa kompanijom Huawei, i istakao da će projekata biti još više nego do sada.

Predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislavu Nikoliću dodeljen je sertifikat počasnog predsednika Kinesko-srpskog privrednog udruženja.

Kineske kompanije koje su već postale članice Kinesko-srpskog privrednog udruženja su China Road and Bridge Corporation, China Communications Construction, Yto, Shandong Hi Speed Group, China Machinery Engineering Corporation, Huawei.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.