Izvor: eKapija | Sreda, 25.07.2018.| 09:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad Beograd formira stručne timove za pomoć investitorima

U želji da se poveća broj investitora grad Beograd će formirati stručne timove koji će pomagati da se ubrzaju procedure i skrati vreme potrebno za realizaciju investicija.

– Od projekta do projekta određivaćemo ljude koji će investitorima pomagati u pripremi, dobijanju dozvola i celokupnoj regulativi, a kasnije eventualno i u realizaciji projekta. U ovom trenutku imamo mnogo zainteresovanih, a kada projekti budu i odobreni tada ćemo odrediti ljude koji će im pomagati – kazao je Radojičić, istakavši da ti projekti moraju imati vrednost veću od 50 mil EUR, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik je podsedtio da je osim Beograda na vodi, koji je, ističe, najveća investicija u glavnom gradu, u proteklih nekoliko godina realizovano je još nekoliko velikih projekata poput hotela Hilton, tržnog centra Rajićeva, zatim Voždove kapije, Ikea, West 65, a počeli su i radovi na mestu nekadašnje američke ambasade i nekadašnjeg saveznog MUP-a i mnogi drugi projekti.

– Osim arapskih firmi imamo i izraelske kompanije koje su prethodnom periodu investirale i rade čitav niz projekata, poput Skyline u Kneza Miloša koji će se sastojati iz tri kule i obeležiti ceo taj deo grada. Tu su i firme sa zapada, poput kompanije Pinnacle iz Holandije, koja radi na delu Dorćola gde je ranije bio Beko i gde će se izgraditi 500 stanova i 40.000 kvadrata poslovnog prostora, tako da imamo mnogo investitora i onih koji se interesuju za ulaganje – kazao je gradonačelnik Radojičić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.