Izvor: eKapija | Sreda, 25.07.2018.| 09:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bosch i Daimler ka autonomnoj vožnji u gradu - Sto milijardi računarskih operacija u sekundi

Ilustracija
U svojoj saradnji na omogućavanju potpuno autonomne vožnje u gradskim uslovima, kompanije Bosch i Daimler su definisale računarsku snagu potrebnu za to. One su, takođe, odabrale američku tehnološku kompaniju Nvidia, kao dobavljača platforme za veštačku inteligenciju, saopštio je Bosch.

Nvidia će, tako, obezbediti svoju Drive Pegasus platformu, koju pokreće moćni procesor za veštačku inteligenciju (AI), kao i sistemski program koji će procesuirati algoritme vožnje generisane od strane kompanija Bosch i Daimler, koristeći metode mašinskog učenja. Mreža elektronskih upravljačkih jedinica moći će da ostvari sto milijardi operacija u sekundi.

Raznovrsna, redundantna arhitektura sistema i najviši nivo funkcionalne sigurnosti su potrebni kako bi se omogućila autonomna vožnja u gradskim uslovima. Nivo performansi za mrežu elektronskih upravljačkih jedinica je takođe visok, jer je navigacija kroz gradski saobraćaj veliki izazov. Ova mreža upravlja svim informacijama koje sakupe različiti radari, video, lidar i ultrasonični senzori. Samo jedan video senzor, kao što je stereo video kamera kompanije Bosch, generiše 100 gigabajta podataka u samo jednom kilometru!

Mreža elektronskih upravljačkih jedinica kombinuje podatke prikupljene od svih senzora okruženja u procesu zvanom fuzija senzora. U deliću sekunde, pristupa tim informacijama i planira kretanje vozila, što je srazmerno osećaju dodira, kojem treba između 20 i 500 milisekundi kako bi stigao do mozga.

Veliki broj računskih operacija u kratkom vremenskom periodu znači da mreža elektronskih upravljačkih jedinica mora da se hladi. Bosch i Daimler su razvili efikasan koncept zasnovan na rashladnoj tečnosti. U zajednički razvijenom sistemu za potpuno autonomnu vožnju u gradovima, Mercedes-Benz razvijs vozila sa pogonom na baterije. Ovi automobili imaju ugrađen sistem hlađenja, tako da inženjeri mogu većinu postojećih rashladnih tehnologija da integrišu u mrežu elektronskih upravljačkih jedinica.

U aprilu 2017. godine, Bosch i Daimler su objavili da će udružiti snage u nastojanju da se omogući autonomna vožnja u gradskim uslovima. Tehnologija će, kako se najavljuje, biti spremna za masovnu proizvodnju početkom sledeće decenije. Bosch i Daimler zajedno rade na širem području Štutgarta i u Silicijumskoj dolini. Zaposleni ove dve kompanije se nalaze na istoj lokaciji, što im omogućava brzu i efikasnu razmenu informacija i odlučivanje, navodi Bosch.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.