NavMenu

Potpisan Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije

Izvor: RTV Utorak, 24.07.2018. 13:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Syda Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisao je danas Ugovor o izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije (KCS) sa predstavnicima ponuđača koji je dostavio najbolju ponudu, i ocenio da je to početak nove etape u razvoju srpskog zdravstva.

Konzorcijum koji čine GH Holding i Delta inženjering dao je ponudu čija je vrednost 68.963.403,13 EUR, u okviru koje će, u prvoj fazi radova, biti izgrađeno novih 86.000 m2 prostora, a Klinički centar Srbije dobiti kompletno nov Urgentni centar i dijagnostiku, uz 20 novih operacionih sala i 500 bolesničkih soba, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ugovorom je obuhvaćen i deo druge faze radova, u okviru koje je planirana izgradnja nove kule od 25.000 m2, kao i rehabilitacija davno izgrađenog podijuma od 60.000 m2 zajedno sa svim tehničkim blokovima, parkinzima i saobraćajnicama.

Tom prilikom, ministar Lončar istakao je da je potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji i izgradnji KCS još jedna potvrda čvrstog opredeljenja Ministarstva zdravlja da ulaganjem u izgradnju novih, najsavremenije opremljenih bolnica kao i nabavkom najmodernijih medicinskih aparata i opreme, uz zapošljavanje i usavršavanje mladih lekara, naš zdravstveni sistem ubrzo postane najkvalitetniji u regionu.


- Radimo upravo ono što smo obećali građanima Srbije, razvijamo i unapređujemo naš zdravstveni sistem. Novi KCS će biti najsavremeniji klinički centar u regionu i još više podići lestvicu kvaliteta zdravstvenih ustanova -kazao je Lončar.

On je dodao da se nastavlja sa ulaganjima, i da je želja da ubrzo krenu radovi i u drugim centrima i bolnicama.

- Stoga slobodno mogu reći da smo otpočeli novu etapu u razvoju srpskog zdravstva, u okviru koje će naši zdravstveni radnici vrlo brzo raditi u najsavremenijim uslovima, a građani najkvalitetniju zdravstvenu uslugu i negu dobijati u modernim, savremeno opremljenim bolnicama - dodao je Lončar.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.