Izvor: Beta | Ponedeljak, 23.07.2018.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

POPOVIĆ: Kaspersky želi da posluje u Srbiji

Nenad Popović (Foto: mc.rs)
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da je ruska kompanija Kaspersky zainteresovana da posluje u Srbiji.

Popović je u Moskvi razgovarao sa rukovodstvom Kasperskog, jedne od najvećih tehnoloških i inovacionih kompanija u svetu koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka u sajber prostoru, a zapošljava 4.000 ljudi i ima više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja.

Ministar je rekao da Srbija ima odlične mlade programere i najbolju školu inženjerstva u južnoj Evropi.

- Visoko profesionalni inženjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i IT - kazao je ministar.

On je ocenio da je zaštita sigurnosti sajber prostora, bilo da je reč o terorističkim pretnjama ili sajber sabotažama u industriji, oblast koja danas ima najviši mogući značaj za ekonomiju, ali i nacionalnu bezbednost jedne države.

- Zato bi dolazak Kasperskog u Srbiju imao višestruku važnost, jer bi pored zapošljavanja naših mladih inženjera oni dobijali znanje od najboljih ruskih stručnjaka u ovoj oblasti. To znanje bi ostajalo u Srbiji, koja bi sutra mogla da postane regionalni centar za razvoj softvera u oblasti sajber bezbednosti - istakao je Popović.

Rukovodstvo kompanije Kaspersky potvrdilo je da će uskoro posetiti Beograd, gde će se sastati sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta, kako bi bile sagledane sve mogućnosti budućeg dolaska te kompanije na tržište Srbije, navodi se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.