NavMenu

U januaru budžetski deficit oko 800 miliona dinara

Izvor: Danas Sreda, 18.02.2009. 09:44
Komentari
Podeli

Deficit budžeta Srbije u januaru ove godine bio je oko 800 miliona dinara jer su prihodi iznosili 45 milijardi, a rashodi 45,8 milijardi dinara, objavilo je Ministarstvo finansija.

Najviše prihoda, 25 milijardi dinara, prikupljeno je naplatom poreza na dodatu vrednost (PDV). Prihodi od carina u januaru su zbog smanjenog uvoza bili manji nego u istom mesecu prošle godine i iznosili su 2,9 milijardi dinara.

Budžetom za 2009. godinu bilo je predviđeno da prihodi od carina budu 50,8 milijardi dinara. U rashodima budžeta najveće stavke su isplata organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja - 17,4 milijarde i troškovi za zaposlene - 14,6 milijardi dinara.

Zakonom o budžetu za 2009. godinu planirani su prihodi od 698,8 milijardi, a rashodi od 748,7 milijardi, tako da bi budžetski deficit iznosio 49,9 milijardi dinara. Javni dug Srbije na kraju januara 2009. godine iznosio je 8,9 milijardi EUR, od čega je 3,1 milijardu unutrašnji, a 4,8 milijardi spoljni dug, dok su indirektne obaveze 953 mil EUR.

Na kraju 2000. godine javni dug je iznosio 14,2 milijarde USD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.