Izvor: Tanjug | Nedelja, 22.07.2018.| 22:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

VESIĆ: Obnova Pančevačkog mosta sačekaće most na Adi Huji

Goran Vesić (Foto: beograd.rs)
Kompletna i temeljna rekonstrukcija Pančevačkog mosta moraće da sačeka završetak mosta na Adi Huji, čija će izgradnja početi 2020. godine, smatra zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i kaže da će se u međuvremenu verovatno raditi neophodna rekonstrukcija onoga što je važno za funkcionisanje mosta. Pančevački most ne pripada Gradu, već je u nadležnosti Puteva Srbije.

- Putevi Srbije rade projekat. Mi ćemo u tome učestvovati, ali kompletna rekonstrukcija će biti na Putevima - rekao je Vesić i pojasnio da će, u okviru plana koji postoji za preuzmanje saobraćajnica na teritoriji Beograda, u jednom trenutku narednih godina Pančevački most preći u nadležnost Grada Beograda, kao i auto-put kada se bude završila obilaznica, budući da će onda auto-put kroz grad postati gradski bulevar.

- Do tog trenutka na tome rade Putevi Srbije. Siguran sam da temeljita obnova Pančevačkog mosta mora da sačeka završetak mosta na Adi Huji - rekao je Vesić i naveo da kada taj most bude izgrađen biće omogućeno da se kompletan saobraćaj preusmeri na njega i onda može da se radi temeljna obnova Pančevačkog mosta.

Obnove pod saobraćajem, kaže, nisu nikada potpune, a da je nažalost situacija takva da nema alternative.

- Sve što se obnavljalo u ovoj zemlji radilo se pod saobraćajem, i Gazela i Brankov most, a to ne možete nikada da uradite kao kada biste mlogli da zatvorite potpuno most. Zatvoriti Pančevački most bez završetka mosta na Adi Huji je nemoguće - naveo je zamenik gradonačelnika.

Ove godine bi, kaže, trebalo obaviti neophodne rekonstrukcije važne za funkcionisanje Pančevačkog mosta, jer je most dosta star.

Na pitanje kako će Grad učestvovati u obnovi Pančevačkog mosta, Vesić je rekao da će Grad pomagati oko pristupnih saobraćajnica koje su u njegovoj nadležnosti. ispitivanje ležišta Pančevačkog most,

Pančevački most ima po dve trake u oba pravca za drumski saobraćaj i dva koloseka za železnički saobraćaj. Cela dužina mosta sa betonskim vijaduktom i inundacionim mostom iznosi 1526,4 metara. Glavna konstrukcija mosta duga je 1134,7 metara.

Zbo lošeg stanja u kom se most nalazi minulog vikenda vršeno je ispitivanje ležišta mosta specijalnim vozilom.

Podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je početkom godine da će do kraja 2018. Pančevački most biti rekonstruisan i da će ilegalne šljunkare koje se oko njega nalaze biti uklonjene.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.