NavMenu

Održana druga aukcija hartija od vrednosti Uprave za trezor - prodato 219.706 zapisa

Izvor: eKapija Utorak, 17.02.2009. 13:32
Komentari
Podeli

Na današnjoj (17. februar 2009. godine) aukciji državnih zapisa, kratkoročnih državnih hartija od vrednosti, prodato je 219.706 zapisa, ukupne vrednosti 2.197.060.000,00 dinara, odnosno 73,24% obima emisije, što ukazuje na visok nivo poverenja koji postoji između investitora i države, saopštila je Uprava za trezor.

Zapisi su prodati po kamatnoj stopi od 16,5% na godišnjem nivou i dospevaju na naplatu 19. maja 2009. godine.

- Sve odgovorne države imaju i ozbiljno učešće na finansijskom tržištu - kaže Ivan Maričić, direktor Uprave za trezor, objašnjavajući da je "ovo samo početak formiranja emisione strategije naše države na srednji i duži rok".

Emitovanjem državnih zapisa, koje preko 39 ovlašćenih učesnika mogu da kupe i građani, doprinosi se stabilnosti finansijskog tržišta i stvara povoljniji ambijent za strane investicije u srpsku privredu. Sledeća aukcija tromesečnih državnih zapisa Republike Srbije, biće održana 3. marta 2009. godine.

Tagovi:
Ivan Maričić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.