NavMenu

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za investicije dobila 16,1 milijardu dinara - 6 milijardi za asfaltiranje ulica

Izvor: Glas javnosti Utorak, 17.02.2009. 10:52
Komentari
Podeli

Od 16,1 milijardi dinara, koliko je budžetom grada Beograda pripalo Direkciji za građevinsko zemljište, predviđeno je oko 6 milijardi za asfaltiranje saobraćajnica, a više od 3 milijarde za uvođenje kanalizacione mreže, pre svega, u prigradskim naseljima.

Novina je da će čak 1,2 milijarde biti uloženo u povećanje kapaciteta grobalja - Lešće, Orlovača, Bežanijska kosa, ali i za prigradska groblja u Lazarevcu i Mladenovcu.

Programom Direkcije novac će biti raspoređen ravnomerno i na programe nekadašnjih prigradskih opština, koje se od ove godine nalaze u jedinstvenom sistemu. U Direkciji naglašavaju da će obodne opštine imati koristi, jer će znatna sredstva biti uložena u poboljšanje njihove infrastrukture, a prošle godine njihovi prihodi su bili 10 puta manji od realnih potreba.

Boris Ranković, direktor Direkcije, kaže da su planovi ambiciozni i optimistični, ali da će se uprkos krizi, potruditi da se planirano i sprovede u delo. Najveći deo novca je raspoređen na rekonstrukciju postojećih saobraćajnica, od čega će nešto manje od 2 milijarde biti potrošeno za završetak Savske, Vojvođanske, kao i Ulice Jurija Gagarina.

- Prema planu, za saobraćajnice u prigradskim opštinama izdvojeno je 700 miliona dinara, dok je 480 miliona namenjeno za pripremne radove. Ostatak od oko 20-ak miliona biće potrošeno na rešavanje komunalnih infrastrukturnih problema - naglašavaju u Direkciji.

U Direkciji kažu da je plan optimističan naročito kad je reč o ulaganjima u kanalizacionu mrežu, pre svega u prigradskim naseljima, za koju je predviđeno oko 3 milijarde dinara.

- Za izgradnju novih objekata u Krnjači, Mladenovcu, Lazarevcu, Obrenovcu i Sopotu obezbeđeno je 800 miliona dinara, a sledeći prioritet je projekat aktiviranja fekalnih kolektora na Pančevačkom putu. Same pripreme za početak izgradnje kanalizacionog kolektora u naseljima Borča, Krnjača Kotež koštaće 500 miliona dinara - objašnjavaju u Direkciji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.