NavMenu

Cene paprene, ali interesovanje veliko - konkurs za zakup lokacija i ugostiteljskih objekata na Adi Ciganliji do 18. februara

Izvor: Danas Utorak, 17.02.2009. 09:29
Komentari
Podeli

Ugostitelji su mogli da konkurišu za neki od 15 tipskih kioska na desnoj obali Savskog jezera površine do 15 m2 sa terasom i plažom u širini lokacije. Početna cena bila je 2,3 miliona dinara, bez PDV, a lokali se izdaju na period od 1. maja ove, do 1. marta iduće godine.

U okviru tendera za malu privredu našlo se više lokacija za prodaju kozmetičkih preparata, novina, cigareta, voća, sladoleda, kokica, knjiga, koje se iznajmljuju na period od 1. maja do 30. septembra ove godine. Početna cena za ove lokacije je od 30.000 dinara koliko je određeno za prostor za prodaju knjiga do 800.000 dinara koliko je određeno za neke lokacije za prodaju sladoleda sa nadstrešnicom.

- Na tenderu su važili jednaki uslovi za sve, a mogla su da učestvuju sva domaća i strana pravna i fizička lica. Jedini uslov bio je da kandidati nisu u sukobu interesa i da ispunjavaju uslove za određenu delatnost. Za učešće na tenderu kandidati su morali da plate i obaveznu taksu koja je za malu privredu 3.500 dinara, a za lokale 16.000 dinara - kaže za Danas Milan Ilić, izvršni direktor JP Ada Ciganlija.

Ugostitelji su osim potvrde o obaveznoj taksi uz prijavu morali da dostave i potvrdu o uplati depozita u iznosu od 500.000 dinara. U okviru javnog poziva za malu privredu našlo se i pet mini-punktova, betonskih platoa sa nadstrešnicom, za prodaju sladoleda, peciva i pića u originalnoj ambalaži, na desnoj obali, a početna cena je 600.000 dinara.

Na tenderu su bile i lokacije za pristan plovila koja će prevoziti posetioce na liniji Novi Beograd - Ada Ciganlija. Oni koji žele da se bave prevozom, moraće da dostave dozvole nadležnih organa za siguran i bezbedan prevoz putnika u rečnom saobraćaju. Konkurs je raspisan za šest ovakvih plovila, a početna cena je 60.000 dinara.

Ove sezone na Adi Ciganliji posetioci će uživati i u vožnji fijakerom, jer se i ovaj vid zabave našao na tenderu, istina za samo jednog prevoznika. Početna cena je 20.000 dinara. Na spisku za iznajmljivanje su i tereni za mini-golf i stoni tenis.

Iz JP Ada Ciganlija poručuju da će komisija razmatrati svaku ponudu pojedinačno, u skladu sa potrebama bogatije ponude i zabavnih sadržaja na "beogradskom moru".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.