NavMenu

Planule karte za AC/DC - slavni rok bend 26. maja u Beogradu

Izvor: Blic Ponedeljak, 16.02.2009. 13:30
Komentari
Podeli

Za samo tri sata uzbuđeni fanovi iz Srbije uspeli su da razgrabe sve ulaznice za dugoočekivani koncert legendarne australijske grupe AC/DC koji će se održati 26. maja na stadionu Partizana u Beogradu.

Organizatori su ulaznice pustili u prodaju u petak - 23.000 karata procentualno raspoređenih u zemlje bivše Jugoslavije, plus 22.000 ulaznica koje su namenjene okolnim zemljama (Mađarska, Bugarska, Rumunija…). Srbija je prva zemlja u kojoj su u rekordnom roku planule apsolutno sve karte.

- Od ulaznica namenjenih za fanove iz Srbije za samo tri sata rasprodate su sve karte za parter, dok je ostalo samo nekoliko karata za tribine koje su rezervisane, ali još nisu podignute. Ukoliko za nekoliko dana rezervisane karte ne budu bile kupljene, mi ćemo i to malo pustiti u prodaju - priča za "Blic" Aleksandar Radoš, portparol koncerta, i napominje da postoji mogućnost da se određeni deo karata koji je namenjen za obožavatelje iz eks-Jugoslavije i okolnih zemalja prebaci na srpsko tržište.

- Pošto smo prva zemlja u regionu koja je rasprodala sve karte, tražićemo dozvolu od menadžmenta da se nerasprodate karte iz drugih zemalja povuku i daju nama - objašnjava on.

Inače, slavni rok sastav AC/DC na evropskoj turneji će održati više od pedeset koncerata. Nakon što su krajem oktobra krenule svirke u Americi, u svetu je ponovo zavladalo staro hard rok ludilo - novinari "Chicago Tribune" nazvali su njihov nastup "slavljenjem onog najboljeg u rokenrolu", dok je kritičar "The Boston Globe" napisao da se radi o "najboljem bendu do sada".

Nakon što se pojavio 20. oktobra, novi album "Black Ice" (prvi posle osam godina) potvrdio je da je bend i dalje u punoj snazi.

- "Black Ice" je najbolja ploča koju je ovaj bend snimio poslednjih decenija - napisao je kritičar lista "Washington Post", dok je numera "Rock N Roll Train", prvi singl sa albuma "Black Ice", nominovan za "Gremi" u kategoriji najbolje rok izvedbe.

Inače, album "Black Ice" na kome se nalazi 11 novih pesama ušao je u istoriju jer je u nedelji pojavljivanja zauzeo prvo na mesto na top-listama u 29 zemalja, a već je postao album sa titulom platinijumski u Americi, Australiji, Kanadi, Švedskoj, Norveškoj, Češkoj, Nemačkoj…

Više od šest miliona primeraka ovog albuma prodato je za dva meseca.

(Napomena:tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Blic" od 16.2.2009.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.