NavMenu

I iranski turisti zainteresovani za lekovitost melenačkog blata - Banja Rusanda planira nabavku opreme, obnovu bazena, povećanje smeštajnih kapaciteta

Izvor: Zrenjaninski Sreda, 18.07.2018. 15:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: By Sann von Mai/shutterstock.com)Ilustracija
Predstavnici Iranskog trgovinskog centra za Balkan i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Rusanda u narednih desetak dana sačiniće i potpisati pismo o namerama, u kojem će biti precizirani detalji saradnje između te islamske republike i melenačke ustanove, dogovoreno je na sastanku održanom u Banji Rusanda.

Predsednik Iranskog trgovinskog centra za Balkan Said Hoseini, kao i ostali predstavnici Irana, posetili su u utorak 17. jula Rusandu i tom prilikom se sastali sa direktorkom Zoricom Ćulibrk i njenim saradnicima, a goste su, u ime lokalne samouprave, dočekali zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

Na sastanku koji je bio zatvoren za javnost dogovoren je i skori dolazak vlasnika jedne velike iranske turističke agencije preko koje bi, ukoliko dogovor bude konkretizovan, iranski turisti dolazili u melenačku banju.

– Ovo je velika šansa za našu banju, ali ne samo za nju, nego i za državu Srbiju. Poseta je usledila nakon potpisivanja sporazuma o saradnji između dveju država, a mi smo bili na sastancima u Privrednoj komori Srbije i uspostavili kontakte sa predstavnicima Irana koji su veoma zainteresovani da upućuju svoje sugrađane na boravak i lečenje u Rusandu. Ujedno postoji i mogućnost određenih investicionih ulaganja – izjavila je direktorka ove ustanove Zorica Ćulibrk.

Ona je navela da čuvena melenačka banja iranskim, ali i drugim turistima, može da ponudi peloid, lekovito blato koje je jedinstveno u svetu, zatim kvalitetan i obučen medicinski kadar, kao i svoje kapacitete koji će se, ukoliko sve bude išlo po planu, uskoro proširiti.

– Trenutno na raspolaganju imamo 306 postelja. Završili smo renoviranje takozvanog blatnog bloka, a aplicirali smo na konkurs kod Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za adaptaciju bazena za rehabilitaciju. Inače, aktivni smo kada je reč o apliciranju na konkursima, imamo projekte za izgradnju inhalacionog parka, za nabavku opreme, renoviranje bazena… A planiramo da renoviramo i peti paviljon, kao i izgradnju novog objekta za smeštaj gostiju – istakla je Ćulibrk.

Zamenik zrenjaninskog gradonačelnika Saša Santovac napomenuo je da je interes grada Zrenjanina da Banja Rusanda ponudi mnogo više nego što u ovom trenutku nudi.

– Banja je veoma značajna za veliki broj naših građana, ali i za one koji dolaze iz inostranstva. Osim ulaganja iz budžeta grada, koja smo imali u protekloj godini, mi smo ove godine, na sednici Skupštine grada, pristupili izmeni prostornog plana regulacije banje, kako bi se omogućila izgradnja novih objekata, posebno hotelskog smeštaja, ali i rekonstrukcija postojećih – podsetio je Santovac.

Said Hoseini je naglasio da mu je veoma drago što je imao priliku da vidi ovaj raj, kako je nazvao Rusandu.

– Srbija je jako lepa zemlja, sa velikim potencijalima, i to bi trebalo iskoristiti za privlačenje turista. Prošle godine je oko 7.000 turista došlo iz Irana, a ove godine su krenuli da pristižu već od januara – kazao je Hoseini.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.