NavMenu

Dobit "PTT Srbije" u 2008. oko 29 mil EUR

Izvor: Beta Nedelja, 15.02.2009. 13:42
Komentari
Podeli

Dobit "PTT Srbije" u prošloj godini iznosila je 2,7 milijardi dinara (oko 29 mil EUR), kazao
je generalni direktor tog javnog preduzeća Goran Ćirić.

On je kazao da su ukupni prihodi "PTT Srbije" u 2008. godini dostigli 22 milijarde dinara, dok su rashodi bili 19,3 milijarde dinara.

Ćirić je precizirao da je u dobit PTT-a u 2009. godini bilo uključeno i oko 1,4 milijarde dinara dobiti od "Telekoma Srbije".

Pošto je Srbija vlasnik PTT-a, objasnio je, a to javno preduzeće poseduje 80% akcija "Telekoma Srbije", postojao je princip da se dobit "Telekoma" deli između države i pošte po pola.

"PTT Srbije" planira da u 2009. godini ostvari prihod iz osnovnog poslovanja od 18 milijardi dinara, ali u to nije uključen deo dobiti iz poslovanja "Telekoma Srbije" pošto je predviđeno da se taj novac direktno prebaci u budžet Srbije.

Prema podacima Poslovnog plana "PTT Srbije", objavljenog u kompanijskom listu, profit tog javnog preduzeća u ovoj godini trebalo bi da dostigne 124,6 miliona dinara.

Dobit PTT-a u 2007. godini iznosila je oko 4,1 milijardu dinara (oko 50 mil EUR), a ukupne investicije su iznosile 1,96 milijardi dinara.

Tagovi:
Goran Ćirić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.