NavMenu

Naučno-tehnološki park u Novom Sadu biće završen do školske 2019/20. godine

Izvor: Beta Utorak, 17.07.2018. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu dobro napreduju i najavio da će taj objekat od 30.000 kvadratnih metara biti završen do školske 2019/20. godine.

- Ovo je veliki objekat i velika zajednička investicija, koju će koristiti Fakultet tehničkih nauka, startap kompanije i naučni instituti čiji je osnivač Pokrajinska vlada - rekao je Mirović nakon obilaska gradilišta.

Prema njegovim rečima, izgradnja tog objekta višestruko je značajna, pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede, u oblasti informacionih tehnologija i startap projekata.


- Cilj nam je da radove završimo u planiranom roku i da poslovanje Naučno-tehnološkog parka doprinese celokupnom ekonomskom razvoju Vojvodine i Srbije - naveo je Mirović.

Dodao je da očekuje da će za opremanje objekta sredstva biti izdvojena iz budžeta Grada Novog Sada, pored sredstava koje su obezbedili republička i vojvođanska vlada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.