Izvor: Danas | Ponedeljak, 16.07.2018.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

VUČIĆ: Za auto-put ka Republici Srpskoj 100 mil EUR

Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)
Srbija završava planove za 16 kilometara auto-puta prema Republici Srpskoj (RS) do mosta na Rači, ima dovoljno novca iz budžeta da sama to finansira i bez problema može da izdvoji 100 mil EUR u dve godine, izjavio je u nedelju (15. jula 2018. godine) predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, posle susreta sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, rekao da sada ostaje samo da stručne službe odrede gde je najpovoljnije mesto za izgradnju mosta i da se krene sa radovima.

- Od Brozovog vremena nadalje zapostavljane su putne komunikacije prema Banjaluci i Sarajevu, kao i prema Temišvaru. Naše je da ubrzamo da ljudi te puteve dobiju, tada tamo dolaze i investitori - ukazao je Vučić.

On je dodao da je Dodika obavestio i da Srbija radi projektnu dokumentaciju za autoput od Požege do mesta Kotroman na granici sa Bosnom i Hercegovinom, i onda preostaje da se RS i BiH dogovore oko trase na njihovom području, a da Srbija "neće imati problema sa finansiranjem".

Dodik je zahvalio na podršci i istakao da mu je drago da najznačajniji infrastrukturni projekat, budući autoput prema Banjaluci napreduje i da je "potpuno uveren" da će to uspeti. Dodik je naglasio i da je za RS, u izgradnii autoputa iz Srbije prema Sarajevu, prioritet trasa koja bi išla od Višegrada prema Istočnom Sarajevu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.