Izvor: eKapija | Ponedeljak, 16.07.2018.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

PKS i RAS pozivaju firme na učešće na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu u novembru 2018. - Prijave do 18. jula

Ilustracija (Foto: Brian A Jackson/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizuju nastup domaćih privrednika na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu/China International Import EXPO-CIIE, koji će se održati od 05. do 10. novembra 2018. godine, u Šangauj, NR Kina.

China International Import EXPO-CIIE, čiji su organizatori Vlada Narodne Republike Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro (China International Import Export Bureau), održava se u cilju podsticanja uvoza strane robe i usluga u Kinu, a u skladu sa nastojanjem Kine da promoviše globalizaciju i otvorenost tržišta. Od ovog sajma se očekuje da bude platforma na kojoj bi zemlje učesnice predstavile svoje ekonomske potencijale i dobile priliku da ostvare kontakte sa kineskim partnerima, navodi RAS.

Očekuje sa učešće predstavnika više od 100 zemalja i regiona, kao i 150.000 profesionalnih kupaca iz Kine i drugih zemalja.

Na sajmu China International Import EXPO-CIIE 2018. godine, srpski proizvođači iz oblasti prehrambene industrije će se predstaviti sa svojim proizvodima na nacionalnom štandu površine 54 m2.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose troškove participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 500,00 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Izlagači samostalno snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na sajmu u okviru nacionalnog štanda, navode, imaju privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja registrovana u Republici Srbiji, koja se bave proizvodnjom gotovih i polugotovih proizvoda iz oblasti prehrambene industrije.

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava, kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza primaće se do srede, 18. jula 2018. godine do 16 časova, a šalju se elektronskom poštom na e-mail: milanka.stojakovic@pks.rs.

Original uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza i doprinosa, zajedno sa popunjenom, potpisanom i overenom prijavom neophodno je poslati poštom na adresu: Privredna komora Srbije, ul. Resavska 13-15, 11000 Beograd, sa naznakom: Služba za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja, za Jovanku Ćalina.

Kako se precizira, u okviru nacionalnog štanda može da izlaže najviše 6 izlagača. U slučaju prijavljivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini, uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji Komore, broja nastupa na sajmu u organizaciji Komore, postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i sl, vremena podnošenja prijave.

Ispunjenost uslova i izbor izlagača utvrđuju organizatori, dodaje se.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.