Izvor: Beta | Nedelja, 15.07.2018.| 15:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od sredine 2017. osnovano 256 zadruga širom Srbije - Za ravnomeran razvoj važna i izgradnja infrastrukture u selima

Ilustracija (Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić rekao je u Prijepolju, gde se sastao sa čelnicima te lokalne samouprave, da je cilj Vlade Srbije da radi na oživljavanju zadruga kroz projekat "500 zadruga u 500 sela".

On je podsetio da će programom koji je osmislio i realizovao njegov kabinet, zadrugama ove godine biti bespovratno dodeljeno "četiri puta više novca nego 2017. godine".

- Planirano je da ove godine ta sredstva dobije oko 70 zadruga, pri čemu će novoformiranim zadrugama biti dodeljeno do 7,5 miliona dinara, a starim do 15 miliona - kazao je Krkobabić.

On je izrazio zadovoljstvo što je od sredine 2017. godine, kada je pokrenut projekat "500 zadruga za 500 sela", do danas osnovano 256 zadruga širom Srbije.

- Pored osnivanja zadruga, radi se i na pokretanju privrednih aktivnosti i izgradnji infrastrukture u selima. Pred nama su izuzetno teški zadaci i zato je veoma važno da se čuje šta tišti ljude pre nego što se desi da napuste sela, kao što je 1.200 sela u Srbiji do sada opustelo - kazao je Krkobabić.

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović kazao je da je sa ministrom razgovarao o investicijama, a da je akcenat stavljen na poljoprivredne zadruge i stvaranje uslova za ostanak mladih u selima.

Krkokabić je na početku posete opštini Prijepolje obišao Mesnu zajednicu Velika Župa u kojoj živi oko 6.000 stanovnika koji se uglavnom bave uzgojem malina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.