NavMenu

Od sredine 2017. osnovano 256 zadruga širom Srbije - Za ravnomeran razvoj važna i izgradnja infrastrukture u selima

Izvor: Beta Nedelja, 15.07.2018. 15:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Denphumi/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić rekao je u Prijepolju, gde se sastao sa čelnicima te lokalne samouprave, da je cilj Vlade Srbije da radi na oživljavanju zadruga kroz projekat "500 zadruga u 500 sela".

On je podsetio da će programom koji je osmislio i realizovao njegov kabinet, zadrugama ove godine biti bespovratno dodeljeno "četiri puta više novca nego 2017. godine".

- Planirano je da ove godine ta sredstva dobije oko 70 zadruga, pri čemu će novoformiranim zadrugama biti dodeljeno do 7,5 miliona dinara, a starim do 15 miliona - kazao je Krkobabić.

On je izrazio zadovoljstvo što je od sredine 2017. godine, kada je pokrenut projekat "500 zadruga za 500 sela", do danas osnovano 256 zadruga širom Srbije.

- Pored osnivanja zadruga, radi se i na pokretanju privrednih aktivnosti i izgradnji infrastrukture u selima. Pred nama su izuzetno teški zadaci i zato je veoma važno da se čuje šta tišti ljude pre nego što se desi da napuste sela, kao što je 1.200 sela u Srbiji do sada opustelo - kazao je Krkobabić.

Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović kazao je da je sa ministrom razgovarao o investicijama, a da je akcenat stavljen na poljoprivredne zadruge i stvaranje uslova za ostanak mladih u selima.

Krkokabić je na početku posete opštini Prijepolje obišao Mesnu zajednicu Velika Župa u kojoj živi oko 6.000 stanovnika koji se uglavnom bave uzgojem malina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.